Feđa ŠtukanFeđa Štukan, Foto: Stanislav Milojković

Glumac i književnik Feđa Štukan, koji je trebalo da gostuje na festivalu Krokodil, priveden je danas na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu,

Ovo su za portal Nova.rs potvrdili njegovi advokati Sead Spahović i Ahmed Delimeđac.

Glumac i književnik iz Sarajeva Feđa Štukan  je kazao da mu danas, na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, rečeno da u Srbiju nije pušten zbog postojanja bezbednosnog rizika.

Štukam koji je trebalo da učestvuje na festivalu „Krokodil“ je televiziji N1 preneo da su mu na aerodromu rekli „da postoji negativna procena sigurnosnog rizika“.

„Sada sam tu na aerodromu u Beogradu i tu ću i biti sve do ujutro kada se prvim letom vraćam u Sarajevo”, dodao je Štukan.

Kazao je da su ga „odveli iz reda nakon pasoške kontrole“, te da su, kako je naveo, “ našli  nešto u kompjuteru“.

„Onda je žena otišla sa pasošem… Čekam da mi jave o čemu se radi, nemam pojma šta se dešava“, naveo je Štukan.

Festival Krokodil je objavio da će se Štukan u festivalski program večeras uključiti online s aerodroma.

Podsetimo, sredinom juna prošle godine bosanskohercegovački glumac je zadržan na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najpre podržao proteste „Srbija protiv nasilja“, a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu.

Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao „kriminalcem“, a dnevni list „Politika“ – „muslimanskim ekstremistom“.

Glumac Feđa Štukan izjavio je za N1 krajem januara ove godine da o zabrani ulaska u Srbiju nikad ništa zvanično nije saznao.

„Kasnije sam iz Vučićevog kabineta saznao da jedino ako srpski parlament glasa protiv odluke o mojoj zabrani ulaska, da će ta odluka biti ukinuta. Ja znam, i da se promeni vlast, da neću biti tačka dnevnog reda na zasedanju, tako da je ovo mera verovatno doživotna“, rekao je tada Štukan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari