Priveden pijani lekar, optužen za nepružanje pomoći pacijentu 1Foto: MUP

Portparol Policijske uprave Vranje Dragan Stamenković rekao je za FoNet da je lekaru vranjske Hitne pomoći određeno zadržavanje od 48 sati zbog krivičnog dela nepružanja pomoći pacijentu.

On nije mogao da kaže koliko je tačno promila alkohola u krvi imao ovaj lekar kada je u noći između petka i subote otišao sa dežurnom ekipom u kuću pacijentkinje, koja je kasnije preminula, a po pozivu njenje porodice jer joj je bilo loše.

Koordinator Zdravstvenog centra u Vranju, inače direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, rekao je da je lekar bio pijan i da je on još pre mesec dana predlagao smene na pojedinim odeljenjima vranske bolnice, ali da je aktuelni direktor Dragan Veličković hteo da im da „još jednu šansu“.

„Načelnica Hitne pomoći i načelnik ginekologije u Vranju su ponudili ostavke još pre mesec dana ali direktor nije hteo da ih prihvatio. Ja sam mu predložio da ih odmah smeni“, rekao je Dimitrijević.

U vranjskoj bolnici se u poslednje vreme desilo vise smrtnih slučajeva zbog kojih pacijenti i javnost optužuju lekare i zdarvstveno osoblje, a u nekim slučajevima je pokrenuta i policijska istraga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari