Privedeni novinari i pripadnici "Narodne patrole" po povratku iz Rakite 1Foto:Danijel Kop

Redakcija portala Srbin.info saopštila je danas da je policija privela glavnog i odgovornog urednika tog portala Dejana Petra Zlatanovića u Pirotu, a da razlog za to nije poznat.

U saopštenju se navodi da je Zlatanović priveden u popodnevnim časovima u povratku iz mesta Rakita, odakle je izveštavao sa protesta građana protiv malih hidroelektrana.

„Zlatanović se trenutno nalazi u policijskoj stanici u Pirotu gde mu je rečeno da mora da da izjavu.

Uz Zlatanovića priveden je novinar Građanske patrole i član UNS-a Bojan Savić, kao i pripadnici ‘Narodnih patrola'“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je policija presrela vozila u kojima su se nalazili Zlatanović, Savić, kao i pripadnici „Narodnih patrola“ i sprovela ih do policijske stanice.

„Naš je urednik pokazao novinarsku legitimaciju pripadnicima MUP-a Srbije i napomenuo im da je u Rakiti bio u svojstvu novinara, gde je izveštavao sa protesta građana protiv MHE“, naglašeno je u saopštenju redakcije.

Nekoliko stotina aktivista Pokreta ‘’Odbranimo reke Stare planine’’(ORSP) ali i drugih ekoloških organizacija iz Srbije danas su u selu Rakita u opštini Babušnica organizovali iskopavanje i uklanjanje cevovoda MHE Zvonce iz Rakitske reke u ovom selu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari