Aradac ima siromašan kulturni život, a mladima je potrebno više okupljanja, edukacije i druženja, zaključeno je na sastanku koji je organizovala Kancelarija za mlade u ovom mestu, nadomak Zrenjanina.

Ovo je bila prilika da se predstavi rad udruženja „Fotoexpo“ čiji je rad sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport, a sastanku je prisustvovala i grupa za monitoring projekta, Biljana Raškovići Dejan Živkovićiz Novosadskog humanitarnog centra.

– Mladi imaju toliko toga da kažu i pokažu, a prve aktivnosti koje predstoje jesu popravka krova na objektu kancelarije i uvođenje interneta – kaže Ivana Branković, koordinator Kancelarije za mlade u Aracu.

Član saveta MZ Aradac Siniša Rakićkonstatovao je da mladi moraju da se uključe u rešavanje lokalnih problema u što većem broju, jer je potrebno da problemi mladih postanu vidljivi u društvu. Takođe je pozvao mlade da se kandiduju na predstojećim izborima za savet MZ i tako direktno utiču na promene i odluke, jer se do sada savet nije bavio stvarnim problemima mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari