Procena broja Albanaca kao jedina mogućnost

Ostavite komentar


  1. Prekinite sa tom ujdurmom i ko nece da se popise a zivi u doticnoj drzavi bez obzira da li je to Srbija ili zeljena Nemacke, nece postojati, pa cemo onda da vidimo ponasanje nelojalnih drzavljana koje god da su boje. Pa to na svetu nema! Pitajte Izrael da li dozvoljava stranim drzavama da ucestvuju u popisu u Istocnom Jerusalimu ili na Zapadnoj obala Jordana! Das saku a hoce celu ruku!

  2. Број Албанаца (који сами себе називају Шиптарима) је вишеструко надуван у свим деловима некадашње Југославије у којима живе. Методе су једноставне и примењују их већ деценијама. Исти људи се пријављују у неколико места у БЈР Македонији, на Косову и Метохији и у ужој Србији, људи који деценијама живе и раде у САД и у земљама Западне европе пописују се као стално настањени, умрли се не уписују у матичне књиге умрлих итд. Процене које су правили такозвани "Ekperti iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Vritanije i Evropske Unije" сигурно нису адекватне јер је познат антисрпски и проалбански став влада и јавности у тим земљама. Чак и грубе независне процене на основу броја векни које се испеку у пекарама на тим просторима, броја кровова кућа видљивих на Гугл мапама или броја деце уписане у први разред основне школе дају вишеструко мањи број албанског становништва. Управо због тога и не желе да се попишу али "помаж" у процењивању које врше "стручњаци" из земаља које су пре 18 година извршиле агресију на СР Југославију.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.