Producent sa "Pinka" na čelu beogradskih festivala 1

Centar beogradskih festivala, ustanovu kulture koja je zadužena za organizaciju nekih od najvećih umetničkih manifestacija sa dugogodišnjom tradicijom, kao što su BEMUS, FEST ili BELEF, u narednih godinu dana vodiće Damir Handanović.

Handanović je producent i kompozitor, muzički urednik „Siti rekords“ i RTV „Pink“, odlučili su odbornici gradske Skupštine. Sa tog mesta razrešena je Nataša Ilić, na lični zahtev.

CEBEF u nadležnosti ima organizaciju gotovo polovine stalnih manifestacija u oblasti kulture, a pored Beogradskih muzičkih svečanosti, Međunarodnog filmskog festivala i Beogradskog letnjeg festivala, tu su i Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, SOFEST (Filmski festival u Sopotu) i drugi. Ova ustanova kulture organizovala je i Dane Beograda, Čelo fest, Pijanističku feštu, Harfa festa pa čak i Gradski doček Nove godine.

Handanović, s druge strane, je poznat po hitovima koje je komponovao za estradne zvezde poput Svetlane Ražnatović, Lepe Brene i Nataše Bekvalac, Sašu Matića. U zvaničnoj biografiji navedeno je da je Handanović master pravnik, te da je završio Pravni fakultet u Novom Sadu. Zaposlen je u RTV „Pink“ kao muzički urednik i savetnik za zabavni program. Takođe je bio osnivač i direktor DH Music, a radi kao kompozitor, aranžer i producent od 2006. U biografiji takođe stoji da je učestvovao u organizaciji beogradskih koncerata bendova Metallica, The Rolling stones, AC-DC i izvođača kao što su Brayan Adams i Nick Cave.

Handanović ne vidi ništa sporno u svom imenovanju za v.d. direktora CEBEF-a, sudeći po izjavi koju je dao Novostima.

„Kada se organizuje bilo koji događaj, muzički, multimedijalni, kulturni, umetnički, s velikim brojem učesnika, sve se svodi na isto, i svaki čovek koji ima iskustva u bilo kom segmentu tih dešavanja može da se snađe“, rekao je Handanović. On je dodao da je godinama organizator raznih muzičkih i multimedijalnih dešavanja u Beogradu, te da mu je „drago što svojim radom može da pomogne Beograđanima da se dobro provedu, da svoje slobodno vreme odvoje za zabavu i razonodu“.

Handanović je naveo i da ga za novu funkciju nije preporučilo pripadanje političkoj partiji na vlasti. “Ponosan sam što sam član SNS i podržavam politiku koju predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Saglasan sam sa svim što on i njegova stranka rade za našu državu u zemlji i u svetu”, zaključio je Handanović u izjavi za Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari