Jesenji raspust od 8. do 12. novembra 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Krizni štab je na današnjoj sednici doneo odluku da jesenji raspust za učenike osnovnih i srednjih škola počne u ponedeljak, 8. novembra i da traje do petka, 12. novembra, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

„Tim za škole apeluje na primenu i drugih mera ograničavanja okupljanja i strogo poštovanje svih drugih propisanih mera prevencije i suzbijanja kovid-19 kako bi odluka o produženju jesenjeg raspusta dala efekat na smanjenje obolevanja od kovid-19 u školskom uzrastu i opštoj populaciji“, navodi se u saopštenju.

Prvi radni dan za učenike biće ponedeljak, 15. novembar.

Sednica Kriznog štaba počela je u 15.30 časova.

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i član Kriznog štaba doktor Predrag Kon izjavio je jutros za RTS da je uveren da će odluka o produžetku raspusta biti doneta, ali ističe da bi više efekta imalo kada bi istovremeno bilo usvojeno važenje kovid propusnica 24 sata, kao i zatvaranje na deset dana.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je ranije danas da je resorno ministarstvo spremno da, u okviru opštih mera u borbi protiv pandemije, produži jesenji mini raspust na devet dana.

„Predlog o produženju raspusta proizašao je iz onoga na šta je ukazivao medicinski deo Kriznog štaba sa kojim se slažemo“, kazao je Ružić jutros u emisiji „Uranku“ i dodao da je veoma je važno da naglasi da virus ne dolazi iz škola nego spolja.

Ružić je naveo da situacija nije alarmantna i da brojke pokazuju nepun jedan procenat zaražene dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari