Produžen pritvor Belivuku i Miljkoviću 1Foto: N1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu produžio je danas pritvor do 30 dana Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i grupi od dvadesetak lica koja se terete za niz teških krivičnih dela, zbog opasnosti od bekstva i drugih okolnosti.

U saopštenju se navodi da je pritovr osumnjičenima V.B, M.M, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.К, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.S, Ž.К, S.L, N.Đ i V.G, produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva ili da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela.

Osumnjičenima je produžen pritvor i “zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, piše u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Okrivljenima V. G i Ž.К. stavljeno je na teret i da su izvršili i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 1. КZ, okrivljenima V.B,M. M, D.T, V.G da su izvršili i krivično delo teško ubistvo iz člana 114. tačka 5. КZ u vezi člana 33. КZ, okrivljenima V.B, M.M i V.D. da su izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana 114. tačka 5. КZ u vezi člana 33. КZ, te okrivljenima V.B , M.M, N.L, V.D. i okrivljenom M.B. da su izvršili krivično delo teško ubistvo iz člana 114. tačka 5. КZ u vezi člana 33. КZ.

Uhapšeni su početkom februara, povezuju ih sa „kavačkim klanom“.

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić rekao je da su ta hapšenja izvršena nakon višemesečnog zajedničkog rada Tužilaštva za orgnazovani kriminal, više organizacionih jedinica MUP-a i BIA.

Podsetimo Belivuk je saslušan u Specijalnom sudu a na stadionu Partizana su pronađeni bunker, narkotici i oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari