Produžen pritvor ginekologu kog je porodilja optužila za akušersko nasilje u Sremskoj Mitrovici 1Detalj sa jednog od protesta Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Ginekologu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici M.M, koji je zbog optužbi za akušersko nasilje, uhapšen u januaru ove godine produžen je pritvor za 30 dana.

Kako je objavljeno na sajtu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, odlučujući po predlogu VJT Sremska Mitrovica, doneo je rešenje kojim je produžen pritvor M.M. zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti, koje može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Pritvor po ovom rešenju može trajati najduže 30 dana počev od 19. marta, odnosno najduže do 18. aprila 2024. godine.

M.M. se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Uhapšen je 19. januara nakon optužbi porodilje Marice Mihajlović iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula.

Zbog njene potresne objave na Fejsbuku koja je postala viralna i zbog apela da se stane na kraj akušerskom nasilju, održani su protesti u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, gde se nalazi bolnica u kojoj se sve to dogodilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari