Produžen pritvor osumnjičenom za teško ubistvo u centru Beograda 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor O. D. (33), osumnjičenom da je na svirep i podmukao način ubio N. M. (18), čiji su delovi tela pronađeni u stanu osumnjičenog u centru Beograda.

Osumnjičenom O: D. pritvor po toj odluci može trajati do 3. septembra.

O. D. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

„Pritvor mu je produžen zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će on u slučaju boravka na slobodi, ometati postupak uticanjem na svedoke, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da se sumnjiči za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka“, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Osumnjičeni se ranije na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, tereti se se da je neutvrđenog dana, u periodu od 17. juna do 6. jula, u stanu u centru Beograda, na svirep i podmukao način ubio N. M.

To je uradio tako što je, kako se sumnja, kada je N. M, sa kojim je bio u emitivnoj vezi, došao kod njega u stan, osumnjičeni ušao sa njim u verbalni i fizički sukob, te ga je najverovatnije lišio života davljenjem i uz pomoć, najverovatnije noža, isekao telo na više delova.

Potom je te delove tela rasporedio u veću PVC kutiju, manje PVC bure, jedan manji balon za vodu i jednu pvc kantu u koju je nakon toga sipao, za sada nepoznatu hemikaliju, kako bi hemijskim putem razložio sve delove tela pokojnog, odnosno svo njegovo tkivo i kosti i na taj način lakše se oslobodio tela i sakrio sve tragove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari