Produžen pritvor osumnjičenom za ubistva u Duboni i Malom Orašju 1Foto: FoNet/MUP Srbije

Viši sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu B, osumnjičenom da je 4. maja u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba, preneo je N1.

Pritvor je produžen i njegovom ocu Radiši B, ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G.

Kako su precizirali iz Višeg suda u Smederevu, Urošu B. pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zato što se tereti za krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina, a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti.

Njegovom ocu Radiši B. pritvor je produžen da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a ujaku Goranu G. i bratu od ujaka Borisu G. zbog uznemirenja javnosti.

Podsetimo, Uroš B. je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao u više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnjiči se da je izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti i prinudio ga da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari