Produžen pritvor Vladimiru Kecmanoviću, ocu maloletnika koji je izvršio masovno ubistvo u Ribnikaru 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim se Vladimiru Kecmanoviću produžava pritvor na još 60 dana.

Kako navode u sudu, pritvor mu je produžen zbog mogućnosti da će ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Okrivljenom se na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela opšte sigurnosti.

Vladimir Kecmanović je optužen za krivično delo teško protiv opšte sigurnosti, on je otac maloletnog K. K. koji je 3. maja izvršio masovno ubistvo u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

On je u periodu od godinu dana pre masakra u školi obučavao sina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem i pripadajućom municijom i omogućio je sinu da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir i kako da stoji i diše prilikom korišćenja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari