Produžen pritvor za Belivuka i 26 okrivljenih, trojica se brane sa slobode 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT)

Dežurno krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim je Veljku Belivuku i još 26 okrivljenih za najteža krivična dela produžen pritvor do 30 dana, tok je još troje iz grupe pušteno da se brani sa slobode, saopšteno je danas iz tog suda.

Pored ostalog pritvor im je produžen zbog opasnost od bekstva, uticaja na svedoke, da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivična dela koja im se stavljaju na teret  propisana kazna zatvora preko deset godina.

Pritvor im je produžen i zbog načina i težine krivičnih dela koja su dovela do uznemirenja javnosti, što može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navedeno je u saopštenju.

Odluka o produženju pritvora odnosi se na okrivljene V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.К, V.G, S.S, B.К, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S, dok za trojicu okrivljenih – B.H, V.Đ, i V.D tužilaštvo za organizovani kriminal nije ni predložilo pritvor, navodi se u saopštenju.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravaka.

Da podsetimo, tužilaštvo za organizovani kriminal predlaže doživotnu kaznu zatvora za optužene vože kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marku Miljkoviću, preneli su u petak mediji u Srbiji.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.