Predškolsko vaspitanje i obrazovanje u opštini Kučevo obavlja ustanova za decu predškolskog uzrasta „Lane“. U njenom sastavu su dva objekta „Sunce“ i „Maslačak“, čija je uloga da obezbede boravak i ishranu 143. predškolske dece, kvalitetan vaspitno-obrazovni rad i pruži najbolju, u datim uslovima moguću zdravstvenu i socijalnu zaštitu.


– U vrtiću „Sunce“ na celodnevnom boravku borave pet grupa mališana od kojih su mešovita, starija grupa, mlađa i srednja vaspitna grupa kao i grupa mališana koji pohađaju pripremni predškiolski program. U drugom objektu vrtića „Maslačak“ borave mališani raspoređenih u četiri grupe od kojih su mešovito jaslena grupa, zatim mešovito vaspitna grupa dece uzrasta od 3 do 5,5 godina starosti, tu je i starija vaspitna grupa na celodnevnom boravku koja pohađa pripremno-predškolski program kao i starija vaspitna grupa na četvoročasovnom programu – istakla je direktorka Ranka Jovetić.

Mališani vrtića „Lane“ sa svojim vaspitačima redovni su učesnici mnogobrojnih kulturno-sportskih takmičenjima i manifestacija,gde postižu dobre rezultate od kojih je treće mesto na ovogodišnjim dečjim prolećnim igrama u Petrovcu na Mlavi koje su organizovali Direkcija za omladinu i sport i Dečja ustanova „Galeb“. Mališani iz Kučeva dobitnici su i priznjanja za izvođenje izvorne narodne muzike na ovogodišnjem osmom po redu Festivala muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača „Cvrčak“ u organizaciji predškolske ustanove „Naša radost“ i Udruženja vaspitača „Čigra“ u Smederevu. Mali kučevljani na ovom festivalu izveli su muzičku tačku „Lazi, Lazo Lazare“ zašta su dobili aplauza od mnogobrojne smederevske publike kao i pohvalnicu. Ovde su u toku i pripreme za učešće na ovogodišnjim tradicionalnim igrama i modernog plesa koje će se održati od 14 do 16 maja ove godine u Požarevcu.

I pored sve manjeg broja dece koja se rađaju u ovoj homoljskoj opštini sva mesta u vrtiću su uvek popunjena. Tome je doprineo ugled koji ova ustanova uživa u svojoj sredini. Intencija za podizanjem kvaliteta je permanentna, te u skladu sa najsavremenijom obrazovnom tehnologijom u ovoj predškolskoj ustanovi planiraju da nabave računare i uvedu informatičko obrazovanje i navikavanje na engleski jezik uz pomoć multimedijalnog programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari