Profesori Filološkog: Nećemo da budemo ružičasti fakultet

Ostavite komentar


  1. Tuga, Beogradski Univerzitet ce postati socijalna ustanova jer ce je upisivati samo oni koji ne mogu da plate skolovanje u inostranstvu.

    1. To je tačno, previše je studentkinja – starleta u pokušaju koje zadobijaju status studenta iako su elementarno nepismene (ne poznaju osnovne gramatičke pojmove koji se obrađuju u višim razredima osnovne škole), čime se nepovratno srozava ugled fakulteta, a bogami i dovodi u pitanje budućnost srpskog obrazovanog sistema. Ako takve pojave budu učile decu maternjem jeziku, ta ista deca biće hendikepirana i pri učenju stranih jezika, jer se nastava Srpskog jezika i književnosti ne sme svesti na puku književnost, a ovakvi „stručnjaci“ će neminovno dovesti do toga. Bog neka je u pomoći srpskoj književnost i filologiji!

    2. Jedna lasta ne čini proleće, a ni nekoliko v.d.-a Filološki fakultet.

  2. Neki znamo iznutra FF. Gori ste od Pinka. Nameštanje konkursa po ličnim privatnim kriterijuma. Astronomske cene školarina koje dižu sami profesori. Vi ste Crni, a ne Pink. Fuj!

    1. Ovde je ,kao i u celom drustvu , doslo do podele izmedju opake kriminalne klike koju cini dekanka i uprava i velike vecine savesnih profesora koji se vec godinama, bez ikakva podrske drzave, bore da vrate fakultetu uruseno dostojanstvo. I treba im dati podrsku.

  3. Obuzela me je ogromna tuga i neverica pomešana s užasom!Da li je moguće da ugledni fakultet Beogradskog univerziteta sebi dozvoli očigledno poniženje , tačnije srozavanje na najniži mogući nivo reklamiranjem privatne medijske kuće nadaleko poznate po ispraznim zabavnim emisijama i ogavnim rijaliti programima.Zaglupljenost i primitivizam su toliko zahvatili narod , da je mnogima teško da pročitaju i razumeju klasično literarno delo, ali se zato slepo prati privatni život poznatih ličnosti u najsitnije, kvazi emisije naznane rijaliti programi koje su eksplicitan primer najodvratnijih gadosti i zadovoljavanja najnižih animalnih poriva (uz dužno izvinjenje životinjama) , raspravlja o nekakvim prostitutkama bez elementarnog obrazovanja i kulture, a u uglednim dnevnim novinama s reputacijom se pre nekoliko dana objavljuje kako je kriminalac izašao iz zatvora.Pored toliko naučnika, umetnika i intelektualaca koji zaista doprinose ovom društvu, nama su glavna briga (ne meni, svakako, u životu te gluposti nisam pogledala ni sekund) jeftine sponzoruše, neuke ličnosti koje ne umeju da sastave prostoproširenu rečenicu , takozvane „zvezde“ i ine efemerne ličnosti što ih promoviše pomenuta televizija.Ovo je nedopustiva sramota!

    1. U najsitnije detalje * ,nazvane*-da ispravim greške nastale jer sam kucala u brzini, s snažnim osećanjem besa i zapitanosti o granicama sunovrata našeg visokog školstva.Imam zavidno obrazovanje na Beogradskom univerzitetu pa stoga i kompetencije da kritikujem, ne univerzitet već ovakve besmislene i odurne ispade.Pomenuta televizija je tipičan odraz nekulture i promocije najgoreg kiča i ološa bez osnovnog obrazovanja!

  4. Lazna elito, ne bi vam smetalo da je intervju dala za N1 ili NovuS ?

  5. Bravo moji profesori,bio sam vaš student,profesor,danas penzioner.Obraz i čast vas i vaših predhodnika uvek je imao cenu.

  6. Svaka cast nastavnom osoblju. Ipak ima trunka nade u ovoj zemlji.

  7. Dragi Akademci, da li Vam je možda krivo što uključenje nije bilo na N1?

    1. Dokle stigne botovanje, samo ovo lici na neko „porodicno“, tu nadomak Vam Pink gospodje.

    1. Svi fakulteti trebaju da se bave naukom i edukovanjem studenata jer zato su i namenjeni, a ne politikom. Koliko je meni poznato filozofski fakultet se najmanje bavi time, a u mnogim situacijama se ponaša kao najveće opoziciona stranka Srbije. Koliko ste samo intervjua dali za N1, NIN i ostalu“demokratsku“ štampu pa vas niko nije kritikovao. Ništa niste posebno, profesori prosečni, predavanja prosečna, a politika vam ne izlazi iz kabineta.

  8. Zašto vas ovo ludilo čudi? Pa ogromna većina podanika vladaoca živi na lažnim obećanjima, u lažnoj hrabrosti i serviranoj ružičastoj virtualnoj stvarnosti. Isprano do dna

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.