Profesori više svetskih univerziteta zahtevaju da vlasti u Srbiji prestanu sa progonom Gruhonjića

Ostavite komentar


  1. Neka pišu Englezima i Amerikancima da puste iz zatvora Asanža i da ga ne progone. Za početak.

  2. Jel se vi šalite sa ovim potpisnicima? Međunarodni fakulteti, a skoto svi “naše gore list”. Pa još fakultet za crnogorski jezik. Pa gora reklama mu ne treba.

  3. Koji svjetski profesori, sve na slijepo i po naredbi. Kakvi umovi? Utvrdite šta je vezano za ustašluk i neka se donese ocjen a nakon toga presuda…sa ustašluk nema mjesta u društvu. O kakvoj slobodi govora pričamo? U ovim godinama mi je jasno zašto smo uvjek „donji“. Ima li neko petlju u Srbiji da odluči o ovom, kao i drugim slučajevima? Ako je promoter ustaštva, neka ide u Hrvatski dio gde su ustaše gospodari, ako nije, izvinimo se čoveku, baš jednostavno.

  4. Уз сво поштовање слободе говора за исто мора да постоји и одговорност.Грухоњић говори језиком мржње према земљи која га је примила као и према живљу српскога порекла и то усред земље Србије.

  5. A šta kažu profesori iz Kine, Rusije, Brazila, UAR, Irana i ostalih 185 zemalja sveta? Za ove nabrojane znamo da misle isto što i profesor Gruhonjić

  6. Кад видите из којих земаља и „земаља“ је стигао апел одмах вам буде јасно да треба поступити управо обрнуто.

  7. Baš dobro za profesora Gruhonjića , otvoren mu je put da izabere fakultet na kome može ne ometano da nastavi svoj rad.Da li u okruženju ili dalje,može da izabere . Gospodine profesore šta tražite u Srbiji koja kako kažete klizi u totalitarizam?Imate podršku vaših cenjenih kolega iz sveta i Evrope dok vas ovde „sumnjivi „studenti ne žele , jer su prepoznali u vašim istupima govor mržnje nespojiv sa Filozofskim fakultetom na kome ste profesor . Nelogično je se ubeđivati i određivati ko su pravi studenti a ko su sumnjivi studenti .I jedni i drugi štite autonomiju univerziteta samo zavisi ko kako gleda i ocenjuje šta je autonomija pa je zloupotrebljava,pozivajući se na nju . A upire prstom na one koji je brane od zloupotrebe pa bivaju apostroforani kao sumnjivi studenti? Mozda nekim studentima profesorov govor mržnje odgovara jer isto misle kao prof.Gruhonjić i potpisnici podrške profesoru Gruhonjiću,pa su pravi dtudenti i pravi intelektualci za razliku od drugih koji sve to nisu? Po čemu ste vi koji podržavate prof.Gruhonjića apriori u pravu i negirate sve druge,pa i državu,koja kaže da se u profesorovim javnim istupima iskazuje govor mržnje ,šovinizma ,nacionalizma i druga društveno ne prihvatljiva etiketiranja .Po čemu imate pravo Vi da nekoga etiketirate a taj neko nema pravo Vas da etiketira ?Kao što se Vi pozivate na pravo slobode izražavanja i slobodu govora na to isto pravo se pozivaju i Vaš oponent . Godpodine profesore država štiti sebe od štetnih elemenata odnosno od takvih kao što dte Vi . A vi je možete nazivati kako god i tražiti podršku i zaštitu od bilo kog spolja a delom i iznutra .

  8. a da Gruhonjić malo javno obrazloži svoje javne govore i nastupe protiv države u kojoj živi…

  9. A on je inače težak naivac. Pratim ga godinama. Bio mi je čak I zanimljiv. Ali nikad nije productio priliku da najodvratnije priča o sopstvenoj zemlji. Kako ti tamo na zapadu postupaju u tom slučaju?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.