Proglašena vanredna situacija na delu teritorije grada Leskovca, zbog poplava evakuisano 11 ljudi 1ilustracija Arhiva Foto: MUP

Zbog obilne kiše prošle noći gradski Štab Leskovca za vanredne situacije proglasio je danas vanrednu situaciju u sedam naselja, a noćas je evakuisano 11 ljudi.

Deset osoba je evakuisano u selu Pečenjevcu, a jedna osoba u Podrimcu, iz više od 13 poplavljenih domaćinstva i pomoćnih objekata je isrpena voda od izlivanje reke Šaranice.

„Najveći udar bujične vode bio je u selu Pečenjevce oko 20 časova, jer je na vrlo maloj površini pala velika količina kiše. Ovo je nezapamćena prirodna katastrofa i meštani ovih leskovačkih naselja ne pamte ovoliku količinu padavina“, kazao je šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove grada Leskovca Milan Popović.

Na terenu je mnogo mulja, oštećena su bar dva mosta u pečenjevačkom delu, a reka Šaranica se vratila u korito ali posledica izlivanja ima kod mostova, a pojedina sela nemaju struje.

Po nalogu Štaba danas počinje sanacija a očekuje se procena štete kako na poljoprivrednim dobrima, tako i na domaćinstvima i pomoćnim objektima.

Komandant Štaba za vanredne situacije grada Leskovca Goran Cvetanović kazao je da će Komisija za procenu štete na poljoprivednim, stambenim, pomoćnim i privrednim objektima i infrasturkturi biti formirana sutra na hitnoj sednici Gradskog veća.

Pored 35 vatrogasaca sa 16 vozila i policajaca, na terenu su sinoć bile i gradske službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari