Prognoza vremena za sedam dana: Kad možemo da očekujemo pad temperature 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji u narednih sedama dana, prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biće i dalje toplo za ovo doba godine.

Sutra najniža temperatura od tri do 11 stepeni Celzijusa, najviša u većem delu zemlje od 20 do 25 stepeni, u Negotinskoj Krajini oko 27, a na severu Vojvodine od 17 do 20 stepeni. Vetar slab, promenljiv.

U Beogradu će se magla u pojedinim delovima grada zadržati pre podne. U toku dana sunčano i toplije. Najniža temperatura od sedam do 10 stepeni, a najviša oko 23 stepena. Vetar slab, promenljiv.

Za većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba sledi nastavak povoljnih biometeoroloških prilika.

„Oprez se savetuje astmatičarima u toku jutarnjih sati. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenljivog raspoloženja i glavobolje“, stoji na sajtu RHMZ.

U utorak, 1. novembra ujuto po kotlinama biće kratkotrajna magla, a u košavskom području će duvati umeren, a na jugu Banata kratkotrajno i jak jugoistočni vetar. Najviša temperatura od 22 do 28 stepena.

Meteorolozi najavljuju da će od srede pa do 7. novembra biti malo do umereno oblačno, ali suvo.

„Dnevna temperatura će biti u manjem padu, ali i dalje iznad proseka za ovo doba godine. Košava će duvati u petak u petak, 4. novembra“, najavljuju iz RHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari