Program “Moja prva plata”: Mladima bez posla omogućeno sticanje prakse u 80 kompanija 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

U programu za nezaposlene sa evidencije Nacinalna službe za zapošljavanje u Zrenjaninu mladima bez posla omogućeno sticanje prakse u 80 kompanija.

Taj program, pod nazivom “Moja prva plata”, koristilo je 93 Zrenjaninaca kako bi se bolje pripremili za rad.

Program „Moja prva plataˮ mladima bez radnog iskustva omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca i na taj način steknu znanja, veštine i kompetencije za rad, čime povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

“Na području Srednjobanatskog okruga u programu “Moja prva plata” učestvovalo je 80 poslodavaca, u čijim kompanijama će biti angažovano 93 lica sa evidencije nezaposlenih. Mladi, starosti do 30 godina, tokom devet meseci stažiraju kod poslodavaca koji pripadaju privatnom ili javnom sektoru”, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Program je namenjen mladima sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva bili prijavljeni na evidenciju nezaposlenih.

NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara.

Oni se obučavaju na radnim mestima administrativni radnik, knjigovođa, blagajnik, kuvar, konobar, prodavac, mašinski inženjer, ekonomista, stomatolog, advokatski pripravnik.

“Program „Moja prva plataˮ se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari