U opštini Bojnik, na jugu Srbije, odavno muku muče kako da zadovolje potrebe korisnika budžetskih sredstava.

Iz republičke kase mesečno pristiže dva miliona dinara manje sredstava nego što je bilo očekivano, pa se prikupi oko 6,3 miliona što katkad nije dovoljno ni za najpreče intervencije.

Predsednik Opštine Nebojša Nenadović ističe da je jedan od prioriteta lokalne vlasti obezbeđenje novca za početak školske godine, ali i završetak programa vodosnabdevanja.

– U našoj opštini će ove godine iz NIP-a biti investirano 39 miliona dinara i tim sredstvima bi trebalo da se realizuju tri programa – kaže Nebojša Nenadović, predsednik ove opštine.

Najveći deo sredstava biće uložen u gradnju seoske vodovodne mreže u Dragovcu, Pridvorici, Stubli i Kacabaću, a u Crkvici bi trebalo da se gradi most i asfaltira seoski put. Zahvaljujući posebnim sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u iznosu od 21 milion dinara biće nastavljeni radovi na magistralnom cevovodu od Bojnika do Doljevca, a za realizaciju tog programa lokalna samouprava bi trebalo da izdvoji 40 odsto potrebnog novca, a kada radovi budu okončani, broj korisnika ovog vodovoda biće gotovo udvostručen, odnosno biće ih oko 2.000.

Bojnik je nedavno od igara na sreću dobio oko 1,72 miliona dinara i ta sredstva će biti uložena ne samo u modernizaciju Uslužnog centra nego i za nabavku preko potrebnih kopir i drugih aparata za rad lokalne samouprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari