U Nacionalnoj službi zapošljavanja u Novom Pazaru, koja pokriva i opštine Tutin i Rašku, vlada veliko interesovanje za programe samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mesta. Za oba programa izdvojeno je 49.280.000 dinara. Prošle godine za dobijanje sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa konkurisalo je oko 300 nezaposlenih iz ove tri opštine.

U Nacionalnoj službi zapošljavanja u Novom Pazaru, koja pokriva i opštine Tutin i Rašku, vlada veliko interesovanje za programe samozapošljavanja i otvaranja novih radnih mesta. Za oba programa izdvojeno je 49.280.000 dinara. Prošle godine za dobijanje sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa konkurisalo je oko 300 nezaposlenih iz ove tri opštine. Kriterijume konkursa zadovoljilo je 236.
– U toku prošle godine od po 130 hiljada dinara za pokretanje proizvodnih i delatnosti usluga koristila su 143 lica, a ove godine u februaru, na osnovu prošlogodišnjeg konkursa, još 93 dobilo je sredstva. Najviše ih je iz Novog Pazara 61, iz Tutina 48 i Raške 34 – kaže Zehra Bihorac, saradnica na programima za zapošljavanje u Nacionalnoj službi zapošljavanja, i napominje da na sredstva iz ovog programa ne mogu da računaju oni koji bi da se bave trgovinom, taksi prevozom i poljoprivredom.
Program otvaranja novih radnih mesta bio je interesantan za 20 firmi iz Novog Pazara, Tutina i Raške. Ta preduzeća su za svako novo otvoreno radno mesto dobile po 100 hiljada dinara i zahvaljujući tome zaposleno je 186 lica. U Novom Pazaru subvencije je iskoristilo 10 preduzeća u kojima je zaposleno 66 lica. U tutinskoj opštini je u osam preduzeća zaposleno 108 i u Raškoj dve firme zaposlile su 14 novih radnika. Novi konkursi su u toku i u ovdašnjoj službi za zapošljavanje očekuju veće interesovanje od prošlogodišnjeg. Prema poslednjim podacima, u opštini Novi Pazar ima oko 21.000 nezaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari