Prvi međunarodni festival sportskog filma najavljen je od 4. do 8. jula na Zlatiboru. Organizatori festivala su opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Maja film iz Užica, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije.

U Kongresnom centru Srbija biće prikazano četrdesetak sportskih igranih, dugometražnih i dokumentarnih domaćih i inostranih filmova. Najavivši tu manifestaciju, pre neki dan na Zlatiboru, Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, istakao je da je film najbolji način da se u godini Olimpijade promoviše sport u Srbiji.

– Jul je mesec kada ćemo imati priliku da pogledamo najbolja filmska ostvarenja koja prate sport, ali i mesec kada u Londonu počinju Olimpijske igre. To je lepa uvertira da podržimo naše sportiste, od kojih se mnogi na Zlatiboru pripremaju za olimpijski nastup – naveo je Divac i dodao da će u Londonu našu zemlju predstavljati oko 100 takmičara. Od domaćih ostvarenja biće prikazani Film o Maradoni, Emira Kusturice, Montevideo, Bog te video, Dragana Bjelogrlića, kao i filmovi o Radivoju Koraću i Rambu Petkoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari