Jedna žena koja je još kao dete nestala u džunglama severoistočne Kambodže verovatno je pronađena posle 19 godina provedenih u divljini, saopštila je policija. Žena za koju se veruje da je Ročom P’gijeng i da danas ima 27 godina ne ume da govori razumljivim jezikom, tako da za sada nije moguće u potpunosti potvrditi da li je reč o istoj osobi.

Jedna žena koja je još kao dete nestala u džunglama severoistočne Kambodže verovatno je pronađena posle 19 godina provedenih u divljini, saopštila je policija. Žena za koju se veruje da je Ročom P’gijeng i da danas ima 27 godina ne ume da govori razumljivim jezikom, tako da za sada nije moguće u potpunosti potvrditi da li je reč o istoj osobi. „Ona je pola žena – pola životinja. Čudna je, spava tokom dana, a noću je budna“, izjavio je šef policije u oblasti Ojadao u provinciji Ratanakiri. Otac Ročom P’gijeng, koji radi kao policajac, rekao je policiji u Ojadau da je prepoznao svoju kćerku po ožiljku na leđima i po crtama njenog lica.
Ročom P’gijeng je 1988, kada je imala osam godina, nestala dok je čuvala stoku u opasnoj oblasti na severoistoku zemlje. Pronađena je slučajno kada je jedan lokalni seljak primetio da mu nestaje hrana iz torbe kada odlazi u obilazak imanja. „Odlučio je da pretraži okolinu i primetio nago ljudsko biće koje njuška oko njegove torbe pokušavajući da mu ukrade pirinač“, ispričali su u policiji. Seljak je kasnije pozvao par drugova i zajednički su uspeli da 13. januara uhvate ženu i predaju je policiji. „Njeni roditelji su izgubili svaku nadu da bi posle toliko godina mogli da je pronađu. Kada ju je prepoznao, otac se zaplakao i zagrlio kćerku“, rekli su policajci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari