geneksfoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Kompanija Eureka bar, koja je na javnom nadmetanju izlicitirala najvišu cenu za kupovinu Genex kule, juče je uplatila ostatak iznosa, čime je kupovina tog objekta i zakonski okončana, saznaje Danas.

Kupac je juče, poslednjeg dana roka kada je trebalo da se isplati kupovina, pokušao da taj rok produži, ali je Odbor poverilaca odbio predlog.

U predlogu aneksa kojim se menja ugovor o kupovini potpisan 20. marta, prema navodima članova Odbora, bila je i stavka da se kupcu omogući povraćaj depozita od sedam miliona evra, pa se pretpostavljalo da on želi da odustane od kupovine. S obzirom da taj predlog nije prihvaćen, kupac je juče uplatio ostatak novca pa time i zvanično postao vlasnik Zapadne kapije.

U ugovoru o kupoprodaji koji je danas potpisan u Privrednom sudu, a u koji je Danas imao uvid, navodi se da je kupac “na ime depozita za učešće na javnom nadmetanju dana 30. januara 2023. godine uplatio iznos od 834.682.073,00 dinara”, na žiro račun Kompanije Generaleksport dp u stečaju, što je preostali iznos do punog iznosa kupoprodajne cene, od 1.567.842.651 dinara.

Navodi se i da objekat Geneks kula ili Zapadna kapija sadrži 28 posebnih delova ukupne površine nešto manje od 15.000 kvadratnih metra, zatim poslovni prostor koji čine spratovi od 27. do 37, ukupne površine 1.450 kvadratnih metara, i poslovni i garažni prostor nešto veće površine od 9.000 metra kvadratnih.

Podsetimo, kompanija Eureka bar potpisala je 20. marta ugovor o kupovini Geneks kule, za 2,4 milijarde dinara, koliko je ponudila na javnom nadmetanju 6. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari