Propis star pola veka ili "pljačka" Beograđana

Zbog čega se na beogradskim grobljima naplaćuju interne ekshumacije

Ostavite komentar


  1. napredno nema sta…samo nije nicija do zore, pa nece ni ovi grobari doveka vladati…koli ce samo njima da plati troskove eksumacije kad doje vreme za to? zaboravljaju da je covek smrtan i da nece doveka ni ziveti ni vladati!

  2. Pa tacno nam je falila I grobljanska mafija. Uzas, kakvi Topalovici. I moja porodica ima dva grobna mesta na Novom groblju, preko 11 ljudi sahranjeno (doduse ne u poslednjih nekoliko godina) I prvi put cujem za ove ekshumacije. Sramota

  3. Problemi u ovoj oblasti postoje, od nogih sam cula da se sve svodi na naplacivanje. Nedavno sam trazila brusenje ploce na rozarijumu.Sluzbenik je rekao da mora da izadje na lice mesta da bi video sta treba da se uradi i kada smo zajedno dosli dugo se premisljao koliko treba da naplati tu uslugu, sa obnavljanjem slova koje je trebalo ssamo ofarbati. To me je iznenadilo jer je ocigledno da ne postoji cen ovnik sto bi bilo sasvim normalno.

  4. Ma gde nema monopola. Kada dodjes u JKP “ Pogrebne usluge“, automatski te posalju kod njihovog kamenoresca. Cene su visoke, a pride, dve sluzbenice na salterima (blagajna i zakazivanje sahrane) nevaspitane, arogantne, i veoma neljubazne. Na takvim poslovima ne bi trebalo da radi neko ko ocigledno nije sposoban da se prema svojim klijentima, koji su upravo izgubili nekog, ophodi iole normalno i dostojanstveno. Ali njima je u glavi samo profit, nema tu nimalo ljudskosti.

  5. Propis je star pola veka istinski, a u zavisnosti na koga naletite o d sluzbenika „Pogrebnih usluga“ tako i dozivljavate raznorazne dodatne stresove, svedok ste u toj svojoj boli zbog gubitka najmilijijeg clana porodice dodatnom po vrh sikaniranju pojedinih zaposlenih u toj ustanovi, sto zbog nestrucnosti, sto zbog vaspitanja istih, a da ne objasnjavam o pokusajima pojadinaca da naplate ono sto im ne pripada, Problem nastaje kad ih razotkrijete i suprotstavite se istim. Onda vam jedino preostaje da presavijete tabak papira i trazite odnosno zahtevate ispunjenje svog zakonskog prava u nasim uslovima zivota dugotrajan proces koji vam prouzrokuje dodatne stresove. Prvi korak za dobijanje saglasnosti za sahranu svoje majke bio je da napisem i potpisem izjavu pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu i to za sve njihove propuste a normalno na moj racun i za moj novac. (Oni se ogradjuju od svih troskova)Dobijete tu saglasnost konacno i krece agonija od 48 sati pre sahrane. Poturajuci vam raznorazne gluposti od kojih ste u soku ne bi li vas obavezali na sto vece troskove.Primer torba za internu eshumaciju kazu 10000 Dezinfekcija 10000 do 11000 u zavisnosti ko je sprovodi Ovo nista nije tacno al to vam kazu serviraju.Torba istinski kosta prazna oko 1880 din sa PDV om eshumacija interna 7648din isto sa PDVom dezinfekcija (higijenski zavod )11382din isto sa PDV om sve ukupno 20910din sa PDV om. Tu kod eshumacija im obicno „Sklizne“ kompjuter (to oni strucno tako nazivaju kad se pobunite)pa stave da su eshumirali o vasem trosku“ neku“ ANDJELIJU iz 1915 god(I) ( to je majka oca moje prabake Paraskeve ( Tase Stojanovica)koje odavno nema tu onda to pocepaju pa daju pravi papir sa imenom mog oca koga sam sahranila tu pre 33 god(jedini ne eshumirani) SRAMNO JE sve ovo sto vam cine u svoj boli koju dodatno prezivljavate. Cukun deda Tasa i njegova Andjelija“ Duga istorija, i to nikom nije sveto, naprotiv kod skidanja spomenika za sahranu moje majke , koji je podigla svojoj miloj deci( pise na njemu)moja prababa Paraskeva a koji se danas valja u blatu pravo kulturno dobro. Pitam se jesam li ja neki kriminalac za sve pare i imali kraja svemu ovome Ovo je samo deo price sto se tice internih eshumacija a ima ih jos sto se ticu skidanja i namestanja spomenika posle sahrane( o nikakvoj odgovornosti za ostecenja kulturnih dobara od strane pogrebnih usluga)Pa na kraju jos budete opljackani uzmu vam refundaciju pogrebnih troskova iako ste isplatili kompletne troskove iste uredno placali odrzavanje 33 god kao i moji predci i sva ostala odrzavanja Htela bih da pitam gospodina

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.