Prorežimski tabloidi slavili požar u Parizu

Provladina žuta štampa, Informer i Alo, radovali se vatrenoj stihiji u katedrali Notr Dam, vest ekspresno povukli nakon predsednikovog obraćanja

Ostavite komentar


    1. Da! Ali mi nije jasno zašto niko nije napisao da su ti režimski mediji preneli poruku „velikana“ našeg loptanja, Dušana Savića koji je prvi konstatovao da je u pitanju božija kazna. Mediji su previše brzo oprostili i Kaliniću za nasilničko ponašanje i prebijanje navijača tokom utakmice. Gde mi to idemo? „Zvezda“ umesto pristojne Srbije?

    2. Vučić i njegovi sledbenici su kao Mangalores iz Petog elementa kad se preruše u ljude . Dovoljno je da štucnu pa da im provire strašne njuške i rogate uši .

    3. …, a lisica meso jede. Tako i nas Danas, umesto da ne objavi komentare koji su suprotni uredjivackoj politici i ne odrazava stav urednika o pozaru Bogorodicne Crkve Notr Dam, oni puste lavinu komentara, psovacki nastrojeni, plus naslov za koji su svi mislili da je Makronova izjava pa clanak o studenskom performansu gde se sprdaju uporedjujete Notr Dam sa posecenim trulim platanom.
      A da ne govorim o revnosnom brisanju mojih komentara u kojima ih upozoravao da je tezina objavljenom reci ista pa bila ona objavljenom pod nikom ili punim imenom i prezimenom.
      P.S. Ni u Danasu ni bilo gde ne videh da se neko od opozicije oglasio o saosecanju sa Ftancuskom i Parizom i da su delicious of svog enormnog bogastva prilozili za obnovu Not Dama. Posebno Jeremic od onih korupcionaskih pola milijarde Evra.

  1. Njegova Ekselencija, ambasador Mondoloni da digne glas kada ti isti blatoidi pljuju po demokratiji u Srbiji, veličaju diktatora, besomučno lažu i krše svaki paraf novinarske etike. Kao ambasador jedne EU države koja drži do svih onih vrednosti za koje se ta Unija zalaže, neka izvoli da ukaže kolegama u EU na ovaj sumrak demokratije u Srbije, a zarad „stabilnosti“ i „viših interesa“. Ako vam najviši interes nisu vaše vrednosti, meni takva EU ne treba. Notr-Damu želim uspešnu rekonstrukciju i popravak!

    1. Njegova ekselencija isto tako treba da digne glas kad Albanci tvrde da su podigli Dečane, kad spale 150 crkava i manastira, kad prisvajaj kulturna dobra sa kojima nemaju veze. Jesu li Francuzi bili za ulazak Kosova u UNESKO iako su Albanci napravili kulturni genocid na KiM? Niko pametan se ne raduje tuđem zlu, ali komentari Lekića, Škora u ostalih su nedostojni ozbiljnih novina. Oni ne komentarišu, oni vređaju. I nije im prvi put. Lekić se posebno proslavio uvredama žena, nije li? Pozdrav onima koji će jedino ovo pročitati, a to su administratoti.

      1. Gledajte u prorežimski štampu i šta vidite? Vidite sebe.To ste vi.Te novine su vaše lice( čast plemenitim i čestitima u Srbiji).

        1. Čim počnete sa etiketama, prestanete sa argumentima. I znači li to da je Danas prorežimska novina?

      2. Osnovni problem sa ovakvim idiotskim komentarima jeste sto su ga prenele mnogi mediji. Zasto? Zato sto su zaista odskakali u odnosu na civilizovane reakcije sirom sveta. Eto ti Srbije opet u vestima zbog najgoreg moguceg razloga. I to pred samit u Berlinu gde ce se resavati status Kosova. Naravno da ce Kosovari to maksimalno eksploatisati , da pokazu da je Srbija nerazumna i nedostojna da bude evropska zemlja, i da sa takvim ljudima nema civilizovanog razgovora ili kompromisa. Sebe ce naravno prikazati kao sustu suprotnost, kao zrtvu i branu takvom primitivizmu.

  2. Da se radi o normalnom čoveku i ozbiljnom političkom glasilu, pa da nas prožme utisak sramote za objavljeno…. Onaj čovek koji može iskazati bilo kakvu vrstu radosti i trijumfa nad tuđom nesrećom,ima ozbiljan problem…. Ovo nije poltronstvo, ovo je dijagnoza…. Ipak Predsedniku je On najdraži medijski glas…. To govori dosta i o patologiji samog Diktatora, ali i celokupnog društva u kome bivstvujemo…

    1. Ti bljuvoidi su sapravo paramafijaške strukture koje se bave i reketiranjem ; nađu žrgtvu i onda ucena : „Plati zaštitu da te ne bi provlačili kroz blato „!

  3. OSUDA, OSUDA, OSUDA

    Izvinjenje Francuskoj i francuzima.

    Ogrona žalost zbog oštećenja simbola ne samo Francuske već i svetske civilizacije.

    1. A da li su se Francuzi nama izvinjavali za ljudske žrtve bombardovanja 1999. Meu pilotima Nato alijanse bilo je francuza.

      1. Mislim da Francuska nije uzelaaktivno učešće u bombardovanju SRJ, šta više, Predsednik Širak je stavio veto na rušenje Beogradskih mostova…. I francuski oficir Pjer-Anri Binel, kasnije je optužen da je dostavljao podatke Srbiji o vojnim ciljevima Milosrdnog Anđela i time se ponosi… Žrtvovao je karijeru da bi pomogao našem Narodu i poljuljao pozicije svoje zemlje u NATO-u……

      2. Nisu on usli u taj rat nego Srbija. Ona treba da se izvini, izmedu ostalima, i Francuzima…

        1. E nije Srbija kao jedna od pravnih naslednica SFRJ već teroristi i separatisti.
          Jedan od najvećih mogućih neprijatelja za jednu državu.
          Istina može biti samo istina, uvek ima onih koji od laži pokušavaju graditi istinu.

      3. Nema razloga da
        MI PRVIMO GREŠKU zbog toga što je druga strana
        PRAVILA GREŠKU.

        Ne ide zub za zub, bolje je tako,
        a u ovom slučaju NI GOVORA.

        A to što su se oni pravili da ne vide kada su naše CRKVE GORELE, zapaljene na divljački način, to neka se oni propitaju, sami sa sobom.

      1. Neka njima služi na čast.
        Mi nećemo biti neljudi.
        Arno Gujon pomaže i čuva veličanstvene Visoke Dečane,…,
        mi ćemo pomoći obnovu Notr Dama.

  4. Da vidimo hoće li se Vučić izviniti Francuzima odmah brže bolje kao što se izvinio orbanu iako te dve izjave se nikako ne mogu porediti. In

  5. Vučićević se zaigrao, nije pitao gospodara šta da piše i eto! Igračke plačke!

  6. Nikom ko je imalo normalan ne može biti drago što gori bilo koji objekat, a kamoli jedan od najstarijih verskih objekata na svetu. Parisku katedralu treba obnoviti i u toj obnovi treba da učestvuje ceo svet.

  7. Nazalost, naslov u „informeru“ verno odslikava misljenje vecinske Srbije?

    1. To nikako nije mišljenje većinske Srbije jer bi to značilo da je Srbija zemlja idiota i kretena. Mada ne mora da znači da neće biti ako se nastavi iseljavanje obrazovanih I pametnih, što svakodnevno povećava koncentraciju budala u Srbiji.

      1. obojica kao kokoške imate amneziju o svemu što se desilo pre doručka….a Šarli Ebdo majstori? to je drugo, zar ne? kada tako piše francuski medij, onda je to demokratsko, prosvetljeno inteligentno, obrazovano pljuvanje šta li?

    2. Ne dao Bog (a izgleda ga nema): od polovine izašlih, polovina glasala za Srpsku Nastranu Stranku – to je JEDNA ČETVRTINA.
      A kad se odbiju oni do 18 godina – to je nekih 17-18%!
      Sve skupa sa izmišljenim i mrtvim glasačima…

      1. „oni do 18“ ne mogu „da se odbiju“ jer nemaju pravo glasa.

        Toliko o tome, a i o „krezubim, primitivnim i neobrazovanim“, kojih ima i među „(malo)građanima“….

  8. Nisam ni za vladajucu stranku, ni za opoziciju. Ne likujem, ali iskreno me bas briga za njihov pozar, imam svojih problema.

  9. Takvo zlurado radovanje žute štampe i mnogi komentari govore da je Srbija civilizacijski zaostala zemlja, van evropskih standarda, i da u ovoj radikalsko-četničkoj kvazi državi preovladjuju ostrvljeni idioti.

    1. A koji su to evropski standardi.?Ubijanje srpske dece. Pazite i vi šta pišete, jer mnogo srba pogađate pravo u srce, koje još krvari.

      1. Bez namere da rehabilitujem bilo koga, ali… koji su to srpski standardi.?Ubijanje nesrpske dece. Pazite i vi šta pišete, jer mnogo nesrba pogađate pravo u srce, koje još krvari.

        1. ma kako se uvek nađe neki titin pionir da „reaguje“! upravo ovakve reakcije pokazuju nepoštovanje prema srpskim žrtvama, i time mnogo srba pogađate u srce! Posle 70 godina izjednačavanja nejednakog, opet isto! 700.000 ili 1,5 miliona civila je isto što i 100.000 ustaša, ili isto što i 4-5000 vojnika ABiH! Plan za genocid je isto što i nepostojanje plana za genocid! Fašizam je isto što i anti-fašizam!

    2. Svi smo mi Šarli Ebdo, Nenade?…..pokaži toleranciju i kada ti ne prija tabloidna bljuvotina, a ne samo kada su tvoji niski porivi zadovoljeni…..

  10. Ode Informer u istoriju- Vucicevic, bez obzira sta mislim ja o ovoj tragediji, sad ga jedno vreme nece biti na Pinku.

    1. Mislite da ce Vucic tek tako da se odrekne svog blatoida. Isto tako se radovao i napio se od sampanjca, kada je ubijen Djindjic. Targetirao je preko svoje ruzicaste Olivera Ivanovica, pretio Curuviji…Pousava da se pere, a isto misli sto i Vucicevic. Pljuje po svojim gradjanima, jer ne misle kao on, inati se, preti, laze, pa nije cudno sto se nece rasplakati nad Notredame.

  11. Sami sebi daju autogolove samo su prljavu radikalsku majicu okrenuli na drugu stranu pa sada nju prljaju

  12. Hoće li neko ućutkati ove neljude?

    Reagovao je i ambasador Francuske.
    Opozicija da se izvini Francuskoj u naše ime.
    -Budimo ljudi.

  13. SKANDAL, SKANDAL SRPSKI
    Izvinjenje Francuskoj i francuzima.

    Ali, ali, … kada smo kod besmislenih stvari da kažemo i TO:
    I ovaj članak je u izvesnom smislu skandalozan. Ne zato što osudjuje ovu uvredu načinjenu ne samo francuzima već i ljudskom rodu, već zbog toga što učesnici u kompletiranju ovog članka (razna mišljenja, itd) upotrebiše ovaj tekst za unutar srpske obračune, uz povtšnu zamenu teza i drugih izmišljotina.. Neočekvano ali je NEVEROVATNO. I načiniše Srbiji dodatnu bruku.

    Nije ljudi Srbiji KOSOVO problem NAJVEĆI.
    BEOGRAD drži tu titulu za sebe već dugo, dugo, bez konkurencije.

    Upropastismo Srbiju.

  14. domaći tabloidi nisu učinili ništa lošije od francuskih tabloida…ako ste zaboravili na naslovne strane Šarli Ebdoa na kojima se Srbi prikazuju kao koljači i monstrumi?

    jesmo li svi Šarli Ebdo? ako jesmo, onda aplauz i pohvale domaćim tabloidima za pisanje o požaru…….!

  15. 7 godina svakodnevnih senzacija, ispiranja mozga,vredjanja,prizivanja ratova,drzavnih udara…izmisljanja spoljnih neprijatelja,prozivanja domacih izdajnika i stranih placenika…lopova,fasista…velicanja vodje i njegovih satrapa,prepricavanja bljuvotina iz rijalitija…mora se jadan i becan srpski narod drzati u ludilu i me sme se propustiti ni jedan trenutak da tenzije padnu!Treba imati toliko pokvaren mozak da se sve ovo smislja i pbjavljuje,tako je i sa ovom blamazom sa likovanjem zbog pozara u Parizu!Naravno da je mnogima u Srbiji muka da ovo vide i cuju ali je takodje dosta onih koji ovakvo ludilo podrzavaju i zele da sto duze potraje!Nemoguce je vecno drzati ljude u lazi i ludilu…sve ce to jednog dana morati da se nekom obije o glavu.,,jer ovakvo ludilo vodi u sukob!Posto vise stranih neprijatelja nema…neprijatelji su Srbi Srbima!Do toga smo dosli jadni moj srpski narode!!!

  16. Po snazi ovog vašeg teksta,ja mislim da Srbiji treba odmah uvesti sankcije,ovakvi tekstovi su devedesetih godina navlačili bes na Srbiju,samo napred braćo Srbi,ovako se lomi vrat sopstvenoj Držsvi.

  17. Po profesiji sam istoricar umetnosti, mislim da j eu ovom slucaju najvaznije da shvatimo da je kultura i umetnost jedno, a politika drugo, sasvim drugo. Kao sto bi mi bilo zao da Aja Sifija izgori u pozaru, kao sto sam bila ljuta na unistavanje Iranskih iskopina koje su poljski vojnici unistavali kopanjem po arheoloskim nalazistima i slali komade iskopina u svoju zemlju kao suvenire, tako mi je izuzetno zao i sa tugom sam gledala sve sto se, na zalost, desavalo sa Hilandarom ili sada sa Notre Dame. Odvojite kulturu od politike i shvatite da je ovo planetarna katastrofa.

  18. Ti tabloidi su preneli šta stvarno misli naša vlast o pošaru.
    Ovog puta nisu slagali.

  19. Ko sto su Francui plakali kad su Talibani unistili ogromnog Budu.starog 1700 godina. Zapadnoevropljani misle da samo oni postoje na svetu.

  20. Crkva Bogorodice Ljevuške starija 38 godina od Notr Dama, 2004g. zapaljena je i izgorela do temelja od strane albanskih ekstremista., Zapad je ćutao!

  21. Al nemojmo zaboraviti da je Vucicevic zajedno sa Smajilovic, Tijanicem, Vukadinovicem i slicnima, bio udarna pesnica prepostenog i prelegalnog drVK. Pa nekima koji se danas zgrazavaju nad njegovim radom, tada i nije bio toliko los.
    Ko i sa kojim motivima nastupa u javnosti, i za ciji interes, moze se samo znati ako znamo cime je ta osoba, najverovatnije, ucenjena. A to cemo saznati samo onda kada se otvore arhive DBa. Do tada nisa od normalne Srbije i normalnih ljudi u medijskom prostoru.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.