Vučević: U svetu trenutno nepopularno ono na šta smo veoma ponosni 1Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Dan Vojnoobaveštajne agencije obeležen je danas u Starom Generalštabu, a ministar odbrane Miloš Vučević na ceremoniji je pripadnicima VOA poželeo da i dalje nastave da rade u cilju odbrane i zaštite državnih i nacionalnih interesa.

„Da iznad svega štitite državne interese, da štitite, čuvate i promovišete nacionalne interese Srbije, svih njenih građana, ali i celokupnog srpskog naroda i da vodite računa u okviru vaše nadležnosti i delokruga po pitanjima iz resora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije“, istakao je Vučević.

On je rekao da okolnosti u Srbiji i za Srbiju nikada nisu bile jednostavne, a da su razmena informacija i iskustva, sagledavanje analize i zaključaka nužno potrebni državi.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je u svetu trenutno nepopularno ono na šta smo veoma ponosni, biti vojno neutralan.

„Moramo biti mudri, kao što bi rekao knjaz Miloš, i da preteknemo kroz ova mutna vremena“, rekao je Vučević na obeležavanju dana Vojno obaveštajne agencije u Beogradu.

On je dodao da važno sačuvati „i državu i narod“ i da Srbija mora imati odgovore na sve izazove.

Vučević je rekao i da je za izazove na koje ne postoji odmah odgovor neophodno „sačekati da se ojača, pa tek onda na njih odgovoriti“.
Direktor VOA general-major Zoran Stojković naglasio je da su se okolnosti u svetu promenile, da su složene i da nas najteži izazovi kao državu tek očekuju te da „moramo da radimo još brže, bolje, uspešnije“ da bismo svi zajedno, jedinstveni učestvovali u odbrani naših vitalnih, državnih i nacionalnih interesa.

Pozdravljajući izaslanike odbrane Srbije, direktor VOA istakao je da su svi oni pažljivo birani, da su se usavršavali u zemlji i inostranstvu, u veoma širokom spektru specijalnosti.

„Prva su linija odbrane bezbednosti naše države i mogu da nam služe za ponos“, poručio je Stojković.

Svečanosti su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, narodni poslanik Igor Bečić, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i veterani Agencije.

Vojnoobaveštajna agencija obeležava svoj dan u znak sećanja na 5. mart 1884. godine, kada je u okviru reorganizacije i modernizacije srpske vojske doneta Uredba o đeneralštabnoj struci, kojom je u okviru Operativnog odeljenja Glavnog đeneralštaba formiran Spoljni odsek, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari