Crnogorski premijer Igor Lukšić rekao je juče da će njegova Vlada nastaviti dosadašnju politiku, posvećenu izgradnji evropskog društva, kao i da zahtevi sa protestnog mitinga u Podgorici, u nedelju, ne odudaraju od takvog opredeljenja. „Što se mene tiče, mi tim putem nastavljamo“, kazao je Lukšić novinarima u Budvi, komentarišući poruke protesta, na kome je Lukšiću poručeno da se opredeli da li će „upravljati državom za narod ili mafiju“.


Lukšić je juče u Bečićima otvorio skup posvećen ravnopravnosti LGBT populacije. Poruku sa protestnog skupa u Podgorici Lukšić je ocenio kao „potpuno veštačku dilemu“, jer, kako je objasnio, da Vlada u periodu otkako je on izabran za premijera, pre više od godinu dana, nije postigla uspehe u raznim oblastima, EU ne bi otvorila proces pregovaranja o pristupanju zemlje Uniji.

Lukšić je ocenio da je Vlada, takođe, uspela da „u ovom teškom periodu obezbedi stabilnost ekonomije“. On je kazao da proteste u Crnoj Gori vidi kao dokaz da ima nezadovoljnih, ali i da je to izraz demokratskog društva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari