Protest ispred Vlade Srbije zvanično završen, okupljeni odustali od kampovanja 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Protest Saveza ekoloških orgnizacija Srbije završen je večeras oko 21:15 časova, kada je uspostavljen saobraćaj i Ulicom Kneza Miloša, koji je bio blokiran od 15:00.

Nakon završetka zvaničnog dela skupa, grupa od 20-30 učesnika je postavila šator na ulicu, a na smenu su stajali i sedeli na trotoaru.

Policija ih je legitimisala i zapisala podatke, ali nije intervenisala.

Oko 21:00 ostalo je svega desetak učesnika protesta, pa su i oni odlučili da se raziđu, ali su od policije tražili da ne podnesu prijave zbog ometanja saobraćaja, što niko od policajaca nije mogao da im obeća.

Zahtev učesnika protesta je da država donese konačnu odluku o trajnoj zabrani iskopavanja litijuma na teritoriji Srbije.

Podsećamo, nekoliko stotina građana okupilo se ispred Vlade Srbije na dan godišnjice prve blokade protiv rudarenja litijuma na poziv Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) koji tvrdi da kompanija Rio Tinto još uvek kupuje imanja u dolini Jadra, te da na ovaj projekat nije stavljena tačka.

Organizatori protesta su najavili da će ostati ispred Vlade Srbije do ispunjenja zahteva, nakon čega su počeli da postavljaju kamp.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova legitimisali su večeras pripadnike ekoloških protesta koji su postavili šatore ispred Vlade Srbije, a prema informacijama do kojih je došao Danas, do privođenja nije došlo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari