Protest medicinskih sestara vaspitača zbog nekorektnih naziva u medijima

Ostavite komentar


  1. A diplomirani farmaceuti su prodavačice u apotekama. Tako nas je predsednik nazvao, dok se zahvaljivao na predanom radu…

  2. ok…niste negovateljice…ni medicinske sestre…pa, šta ste…???…masteri…??? doktori…profesori…???…msm…čisto da zanamo…kako da vas oslovljavomo..

    1. Poštovani, one jesu medicinske sestre! Sa decom do tri godine rade medicinske sestre vaspitači( 4 godine školovanja u medicinskim školama, gde sem medicinskih znanja dobijaju i znanja iz ranog razvoja i vaspitanja dece) i vrlo su kompetentne da rade negu. Možda nisu imale iskustvo vas u toj oblasti nege, ali znanje poseduju.
      A na preventivi u vrtiću rade pedijatrijske sestre , koje često imaju i visoke škole završene.
      Tako da, prvo se informišite pa onda komentarišite. A možete i ja sajtu Medicinske škole „Beograd“ da pogledate njihove nastavne planove.

      1. U vrticu rade Vaspitacice. Mogu i ja kao medicinski tehnicar da se zaposlim kao cistac u bolnici,pa me nece zvati tehnicarom n3go cistacicom…

    2. Ne čitaš a komentarišeš. Medicinske sestre su u pitanju, isto kao i sve druge medicinske sestre koje rade po bolnicama. Ne tražimo da nas oslovljavate nekako specijalno, ne brini 🙂 traži se samo da se izrazi kao što je „negovateljica“ od pre sto godina izbace iz upotrebe, nisu adekvatni i degradirajući su. Da bi bolje razumeo evo primera – da li mašinskog inžinjera zoveš majstorom?

  3. Uz duzno postovanje prema pedijatrijskim sestrama stare skole koje rade u jaslicama ovo prekvalifikovano i dokvalifikovano osoblje i nije nista drugo nego priucena negovateljica. To znamo svi mi zaposleni u predskolskim ustanovama. Zakonom neuredjena oblast-medicinska sestra polaze licencu u Ministarstvu prosvete. Kako je polozi?-tako sto joj vaspitac ili pedagog pomognu da spremi. Nije ona kriva, jednostavno to nikad nije ucila.

  4. I kuče na gazdu liči. Neverovatna količina arogancije bez pokrića. Na žalost, nerealno je očekivati da se stide. Da ima pravde, umesto na ekranima petparačkih televizija, bili bi u višegodišnjem karantinu a poreklo imovine bi morali da dokazuju.

  5. Drage moje Vas nazivaju priče nim ljudi koji su sami priče ni a u krizom štabu su zato što pripadaju fasisticko-kriminalnoj mafijasko BAGRI SNS-a.
    Zato drage moje ne obraćajte pažnju na izjave bagre.
    Gradjani Vas poštuju i jedino je to bitno a BAGRI će doći brzo kraj i ostaće samo bagra.

  6. Veoma sam razocarana.Gospodin Tiodorovic bi prvo trebao da nauci izrazavanje,pogotovo ako je toliko cenjeni epidemiolog ili infektolog.Sestra sam opsteg smera,obrazovana,zavrsila jednu od tezih medicinskih skola na Zvezdari,radim 41 godinu u predskolstvu,ali ovakvo ponizenje sestara je necuveno.Zasto niko ne kaze kako dobijemo decu od godinu dana,pruzimo im prvenstveno ljubav,negu a i prve korake vaspitanja i usmeravanja dobijaju od nas.Hvala

  7. Baš ga mnogo cepidlačimo i nalazimo se nepotrebno uvređeni. Ako je to već toliko bitno onda svako registarsku tablicu preko grudi pa piši „dipl.ing.arh, dr.mr.sci Taj i Taj“. Ako si i vojsci onda si vojnik, u policiji si policajac a sad tražiti da svako od nas treba da zna sve činove i stručne spreme. Ako radiš u jaslicama šta si onda? Ako radiš u vrtiću, u obdaništu, u predškolskom?
    Šta ako kao medicinska sestra nosiš poštu nisi poštar ili jesi?

  8. Pero Janosevicu, ja sam sigurna da su „prodavacice lekova“zavrsile mnogo tezi fakultet nego Vi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.