Protiv Uroša Panića dosad podneto 105 prekršajnih prijava i naloga 1Foto: Screenshot/TikTok/urospanic___

Brza vožnja, kršenje saobraćajnih propisa, vređanje policajaca deo su dosijea odbegle braće Miloša i Uroša Panića, sinova Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Prema informacijama portala Nova.rs, braća Panić imaju zajedno preko 130 otvorenih predmeta vezanih za prekršaje koje su pravili na teritoriji cele Srbije.

Kako prenosi Nova.rs nije nepoznanica da Panići svoje prekršaje snimaju i objavljuju na društvenim mrežama, o čemu svedoči i činjenica da je prošle godine stariji Uroš, podelio sa svojim pratiocima da mu je poštar doneo svežanj koverti, uz objašnjenje da je reč o 28 kazni koje su stigle na njegovu kućnu adresu.

Prema podacima portala Nova.rs, protiv Uroša Panića je dosad pokrenuto 105 postupaka, od kojih je više od 20 zastarelo.

Od 2016. godine protiv Panića su pokrenuti prekršajni postupci zbog čestih prekršaja u saobraćaju, a u svom dosijeu ima čak i prijave za vređanja službenog lica u vršenju službene dužnosti koje su zastarele, te Panić nikada za to nije odgovarao.

„Prvi postupak za vređanje policajaca pokrenut je u januaru 2021. godine jer je četiri meseca ranije pretio i vređao službenike MUP, nakon što su zaustavili njegov automobil. Protiv njega je nepunih mesec dana kasnije, tačnije 12. februara, pokrenut još jedan postupak zbog druga dva prekršaja koje je izvršio 6. januara iste godine. Reč je ponovo o vređanju službenog lica u vršenju službene dužnosti i vređanje, kao i o vršenju nasilja, pretnji ili tuče. Interesantno je da je epilog isti za oba postupka, odnosno nastupila je obustava usled zastarelosti“, kaže izvor Nova.rs.

Nova. rs portal podseća da je u martu prošle godine ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić tvrdio da su protiv Uroša Panića podnete 84 prijave zbog kršenja bezbednosti saobraćaja, alli da ni po jednoj prijavi nije završio ni u pritvoru, niti u zatvoru, pa čak ni kada je policija oduzela lamborgini iz kojeg je Panić snimao svoju nasilničku vožnju i vređao saobraćajce.

Prema pisanju portala, ni Urošev mlađi brat Miloš Panić ne zaostaje za njim, a protiv njega je podneto 30 prekršajnim postupaka i naloga.

„Miloš je odmah četiri naloga platio, ali je isto tako 13 prekršajnih prijava zastarelo. U njegovom dosijeu nalaze se, za razliku od njegovog brata, isključivo prekršaji vezani za Zakon o bezbednosti saobraćaja. Uglavnom je reč o vožnji bez dozvole, kao i kretanju neprilagođenom brzinom“, navodi izvor Nova.rs.

Mlađi Panić je prekršaje pravio u Kraljevu, Beogradu, Smederevu, navodi portal.

Proteklih nedelja Panićevi sinovi se nalaze u fokusu javnost jer se susreću sa optužbama za prostituciju.

Prethodnih dana uhapšeno je više osoba zbog sumnje da su deo lanca prostitucije, dok se Panići nalaze u bekstvu. Prema poslednjim informacijama, kriju se u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari