Božo Prelević: Panićima neko javio da im se sprema hapšenje 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Za Urošem i Milošem Panićem, sinovima Petra Panića Pane, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, raspisana je potraga zbog sumnje da su umešani u prostituciju, a interesantno je da su Panići Srbiju napustili samo nekoliko sati pre hapšenja. Advokat Božo Prelević ističe da je očigledno da je Panićima neko javio šta se sprema i na taj način ih spasio hapšenja.

Braća Panić su zajedno sa dvoje uhapšenih, Stankovićem i Sonjom L, osumnjičeni da su organizovali prostituciju, tako što su na različitim internet stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara.

Panići su uspeli da izbegnu hapšenja i svega nekoliko sati pre akcije napustili zemlju, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo.

„Mi smo navikli i naučili da zakoni i akcije MUP-a ne važe za najbliže saradnike predsednika Aleksandra Vučića, što svakako odbegli Panićevi jesu. Očigledno je da im je neko dojavio i da ih je spasio, jer po svoj prilici, to se na neki način nije moglo sakriti da se ne sazna. Oni su se sklonili i povukli dok ne nađu neko ko će prihvatiti odgovornost i da će se na taj način izvući“, rekao je advokat Božo Prelević za Nova.rs.

Što se tiče hapšenja Vuka Stankovića, advokat Prelević navodi da je on imao „nezgodu na radu“, ali će sa druge strane dobiti „dobro osiguranje“ za preuzimanje odgovornosti na sebe.

„Neće izvršioce čuvati samo Vučić, nego i korisnici tih seksualnih usluga. Ovde su vrlo važan faktor akteri tih usluga, jer je vrlo važno da u javnost ne izađe ko su korisnici, a nisam siguran da nisu snimani. Svi se sada plaše šta će sve isplivati u javnosti, a verovatno među korisnicima ima po koji ugledni političar, funkcioner, biznismen od ranije poznati policiji i slično. To je modus operandi i sada su se usijali telefoni u tužilaštvu i policiji. Bukvalno usijali. Mi često imamo tužioce koji nešto odbijaju da rade, a danas ovako nešto pokrenuti treba pameti, profesionalnosti i hrabrosti. Svaka čast Trećem tužilaštvu“, navodi advokat Prelević.

Prema njegovoj oceni, Aleksandru Vučiću ne treba još jedna afera.

„Ja mislim da sve ovo treba gledati u realnom vremenu i kakva je snaga predsednika iliti njihovog zaštitnika. Ja mislim da sada svaka nova afera, kao što je ova, ustvari povećava grudvu i taj smer je vrlo neprijatan za Vučića, jer sam mišljenja da će njegova ekonomska politika doživeti krah, zato što ne trpi obilje afera koje se tiču njegovog okruženja. Nisam siguran da je on spreman da štiti ljude koji ponižavaju policiju doveka, iako mu je njihov otac dosta bitan igrač u Srpskoj naprednoj stranci“, zaključuje Prelević za Novu.rs.

Upitan u kom smislu je Petar Panić Pana bitan igrač u SNS-u, Prelević odgovara: „Taj lambordžini nije došao od prodaje semenka, ili možda i jeste, ali verovatno ne suncokretovih. Moje je mišljenje da značajan deo tog vrha SNS-a jedan drugog drži na osnovu nekih mračnih poslova koje su radili“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari