Protiv zlostavljanja dece 1

Grad Beograd danas je potpisao Pakt protiv seksualnog zlostavljanja dece, što je još jedan dokaz da je vlast veoma posvećena ostvarivanju dečjih prava i stvaranju najpovoljnijeg mogućeg ambijenta za odrastanje svakog deteta u gradu, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Mali je na sednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope za zaustavljanje seksualnog nasilja nad decom, naglasio da nijedno nasilje te vrste nije opravdano.

Na žalost, podaci nam pokazuju da su mnoga deca i dalje žrtve najrazličitijih oblika nasilja, među kojima je i seksualno, a ono ima ozbiljne fizičke i psihološke posledice i ostavlja žrtvi traume za ceo život, ukazao je on.

Mali je upozorio da je ćutanje okoline česta prateća pojava zlostavljanja dece i da se zato mora promeniti svest javnosti i shvatiti da su deca koja trpe nasilje problem celog društva.

Pored Beograda, Pakt protiv seksualnog zlostavljanja dece na današnjoj sednici potpisali su i predstavnici Kragujevca i Svilajnca. 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.