Branislav Radanović, direktor Voda Vojvodine iz Novog Sada i Zoran Stojačić, savetnik gradonačelnika Zrenjanina za sport, poznati novosadski arhitekt i suprug državne sekretarke za rad i socijalna pitanja Snežane Lakićević Stojačić, uhapšeni su u okviru istrage o malverzacijama u Zrenjaninu, potvrđeno je za Danas u vrhu MUP-a Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, reč je o nastavku istrage, a jučerašnja akcija je sprovedena na osnovu zahteva istražnog sudije i tužilaštva. Kako se saznaje, predmet istrage su finansijske malverzacije prilikom čišćenja kanala i rečnih korita.

Spekuliše se da tužilaštvo proverava poslovanje preduzeća Vode Vojvodine tokom poplava Tise, u aprilu 2006. godine.

Predmet istrage jesu, saznaje se, i radovi na jednoj od najvećih investicija u Pokrajini – zrenjaninskoj Hali sportova, odnosno svi ugovori vezani za nabavku materijala, kao i troškovi gradnje. Ovu investiciju je pokrenula opština Zrenjanin, ali budžetska sredstva nisu bila dovoljna za njen završetak, tako da AP Vojvodina sada, preko Fonda za kapitalna ulaganja, ulaže 204 miliona dinara kako bi se sportska dvorana završila do Univerzijade.

Uhapšeni su privedeni u Posebno odeljenje Okružnog suda u Beogradu, gde će biti saslušani. Policija je mesecima istraživala poslovanje opštine Zrenjanin u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala.

Potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je iznenađen hapšenjem Branislava Radanovića i da nema poseban komentar.

– Ovakve vesti čovek doživi s velikom dozom iznenađenja. Poseban komentar nemam i mislim da je potrebno sačekati da se vidi šta se tu zapravo dešavalo i šta predstavlja problem – rekao je Pastor.

Prema njegovim rečima, u ovom momentu je najvažnije da tako značajan sistem, kao što su Vode Vojvodine, ne trpi zbog ovog događaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari