Provera zdravstvenog stanja zaposlenih u Ziđin Cooper Bor koji se vraćaju iz Kine 1Foto: Beta/ AP Photo/Ng Han Guan)

Kineska kompanija Ziđin Cooper Bor preduzela je sve mere zaštite zaposlenih koji se nakon boravka u Kini tokom praznika (Kineska nova godina) vraćaju u Srbiju, a zbog korona virusa, javljaju borski mediji.

Mediji u Boru prenose reči gradonačelnika Aleksandra Milikića koji kaže da je obavešten o tome da Ziđin preduzima sve mere zaštite na nivou kompanije.

Ziđin je obezbedio uslove i pregled zaposlenih koji se vraćaju iz Kine i koji moraju da određeni period provedu izolovani radi provere zdravstvenog stanja.

Po povratku iz Kine i pre ulaska u kompaniju rade se sve provere, a pregledi se obavljaju na posebnoj lokaciji, rekao je Milikić, a prenosi Ist Media. 

S obzirom da je u Boru, a zbog kompanije Ziđin Cooper Bor, dosta kineskih državljana, u ovdašnjem Domu zdravlja  u skladu sa instrukcijama dobijenim od Ministarstva zdravlja sprovode niz mera. Kao najvažniju izdvajaju pravilnu trijažu, a tu su i obezbeđivanje sobe za izolaciju, nošenje maske za lice i po potrebi transport u najbližu infektivnu kliniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari