Prva žrtva malih boginja u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Lažete, totalna laž i širenje panike! Nit imena, nit koja bolnica nit kakve komplikacije, jednostavno laž. Zašto bi "mladić" bio vakcinisan, jel sa 25 godina treba opet da se vakcinišemo zato što niste dovoljno zatrovali našu decu. Cela priča o epidemiji je laž a proglašena je zbog navodnih 4 slučaja. LAZ!

  2. Oduvek je teško bilo boriti se protiv zatucanosti. Obavezna imunizacija poduprta silom zakona. Jest, baš vas je Tito pitao šta mislite o imunizaciji.

  3. U Italiji i Rumuniji je prijavljen relativno veliki broj obolelih od malih boginja u toku ove godine. Ovih dana je zabelezena pojava ovog oboljenja i u Svedskoj gde je 96% dece preko dve godine starosti vakcinisano. Kao uzrok pojave ovog oboljenja koje se smatralo iscezlim u ovoj zemlji, smatra se veliki priliv migranata i izbeglica 2015 g, gde deca nisu vakcinisana ili su nepotpuno vakcinisana pre dolaska u Svedsku. Oboljenje moze biti opasno po zivot pri izbijanju komplikacija, narocito kod odraslih osoba. Rigorozne mere se moraju preduzimati, posebno kad se zna da je sirenje ove zaraze izuzetno lako i brzo.

  4. Prije nego je uvedeno cijepljenje od ospica je obolijevalo oko 90% stanovništva u dobi do 20 godina. Bilo je normalno da se gotovo svaka osoba u djetinjstvu zarazi ospicama. Nakon uvođenja cijepljenja smanjen je broj oboljelih među djecom, a porastao je broj oboljelih u kasnijoj mladenačkoj i odrasloj dobi kada posljedice bolesti mogu biti pogubnije. Epidemija ospica obično se pojavljuje u populacijama u kojima je cijepljenje uobičajeno. Ako se nitko više ne može zaraziti ospicama prirodnim putem, u budućnosti možemo očekivati još sličnih epidemija, jer nitko neće biti prirodno imun.Jedini spas od zaraze ospica prethodno cijepljenih je stalna revakcinacija. Izvor ,,,,https://www.krenizdravo.rtl.hr/…/ospice-morbili-uzroci…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.