Prvanović: Zaustavite sramoćenje RTS, prekinite kršenje zakona 1Slobodan Prvanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu Slobodan Prvanović pozvao je danas zaposlene u Radio-televiziji Srbije (RTS) da spreče dalje obmanjivanje javnosti i vrate ugled profesiji i dostojanstvo građanima.

„Zaustavite sramoćenje RTS, prekinite kršenje zakona, sprečite dalje obmanjivanje javnosti, koje i vaše roditelje drži u potpunom neznanju i zabludi, a zbog čega trpe i narod i Srbija. Vratite ugled profesiji, vratite dostojanstvo i građanima i vama samima. Vi imate tu mogućnost”, naveo je Prvanović u pismu zaposlenima u RTS.

Prema njegovim rečima, ključnu ulogu u spasavanju Srbije od potpune propasti mogu da imaju zaposleni na javnom servisu.

„Građani Srbije vas pozivaju da se ugledate na Aleksandra Obradovića iz Krušika, na Mariju Lukić iz Brusa, na novinara Milana Jovanovića iz Grocke, na vaše kolege u objektivnim medijima, na vaše kolege u Belorusiji”, napisao je Prvanović i poručio zaposlenima da imaju pravo da rade profesionalno i bez pritisaka.

„Vaše su obaveze da radite u skladu sa zakonima i da poštujete pravo građana da saznaju istinu o svim dešavanjima i istinu o svim akterima tih dešavanja. To što će Dragan Bujošević ostati upisan velikim slovima u mračni deo istorije sunovrata slobode medija i zloupotrebe profesije, ne treba da bude uz vašu pomoć. Vi niste on. Nemojte da budete saučesnici”, poručio je Prvanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.