Prvi izlečeni pacijent od korone u Kraljevu 1Kraljevo Foto: Z. Nikolić

U Kraljevu je, posle dva negativna testiranja na virus Covid-19, objavljeno prvo izlečenje jednog pacijenta od ove zarazne bolesti, saopštio je, danas, medijima gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, dodavši da je reč o jednoj starijoj osobi.

Trenutno je, u Kraljevu, registrovano 17 osoba zaraženih virusom Covid-19. Posle jutrošnje sednice Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva saopšteno je i da je zabaležen jedan novi slučaj obolevanja od korone kao da da je , na testiranje u
Veterinarski institut u Kraljevu, danas poslato 55 uzoraka čiji će reultati biti poznati sutra.

Na pitanje novinara o situaciji u Gerontološkom centru u Mataruška Banja u kome borave 252 korisnika njegovih usluga , gradonačelnik je rekao da je stanje u ovoj ustanovi dobro i pod punom kontrolom. Objekat fizički obezbeđuju pripadnici Vojske Srbije ,JKP „Čistoća“ iz Kraljeva vrši svakodnevnu dezinfekciju dvorišta a osoblje centra sprovodi sve druge propisane mere zaštite.

Štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva je , posle apela upućenog iz Bukovice, obavezao JKP „Vodovod“ da sa jednom cisternom vode dnevno poboljša snabdevanje stanovnika ovog sela pijaćom vodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari