Prvi najavni koncert za Užički rok festival bez kovid propusnica (FOTO) 1Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući ukidanju kovid propusnica, prvi rok koncert koji najavljuje Užički rok festival u septembru, u Gradskom kulturnom centru počeo je u doba uobičajeno za ovu vrstu događaja, u 21 čas, umesto u 18 časova kako je ranije najavljeno.

Sezonu na sceni na kojoj će se, kako je Danas već pisao, narednih meseci smenjivati bendovi iz cele Srbije, otvorili su Lazarevčani, bendovi „Tilt“ i „Rulja inc“. Atmosferi u kojoj su i muzičari i publika željni koncerata i druženja, doprinela je i činjenica da je koncert održan prve večeri ukidanja kovid propusnica.

Oba benda u Užicu su nastupala prvi put.

-Znamo da je Užice jedan od malobrojnih gradova u kom i dalje može da se čuje dobra svirka, znamo i koliko je to danas teško organizovati, pa smo zahvalni na ukazanom poverenju i gostoprimstvu, ističu članovi grupe „Tilt“, koja je, kao i mnoge druge u prethodnom periodu bila uskraćena za žive nastupe, pa im je sada cilj da što više sviraju pred publikom.

 

Kako kažu, izvode „čistokrvni rokenrol kroz sve njegove žanrove i podžanrove“, pa su publiku, kako su i najavili počastili njujorškom pank rok scenom u centru Užica.

„Rulja inc“ Užičanima je svoj rokenrol predstavila, između ostalog kroz pesme sa albuma „Ništa skriveno“.

-Živi nastupi su najbitnija komponenta benda, jer ova muzika nema smisla ako se uživo ne prenese kako treba, kroz suvu energiju i sirovost. Publika je ono što nas hrani i što nam daje krila, kažu muzičari benda, koji su u Užicu prethodno bili samo turistički, ali se nadaju da će ovo biti samo prvi od nastupa u nizu pred užičkom publikom.

Naredni koncert, na istoj sceni biće održan 25. marta, kada će nastupiti bendovi VoltPop i Fade Out.

Podsetimo, šesti Užički rok festival biće održan u septembru i trajaće tri dana. Od 2015. godine održano je pet festivala, na kojima je nastupilo niz rok, pank, hard kor, metal bendova, a sada se ta praksa koja je imala pauzu od dve godine, nastavlja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari