Prvi osnovno javno tužilaštvo dobilo izveštaj policije u vezi navodnog seksualnog uznemiravanja na ekskurziji Filološke gimnazije 1Foto: bg.vi.jt.rs

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu od strane Policijske stanice Savski venac dostavljen je izveštaj o događaju od dana 30.10.2023. godine na dalji rad i postupanje.

Naima, navedeni događaj odnosi se na prijavu direktora Filološke gimnazije u Beogradu D.Đ.I. koja je prijavila događaj, odnosno dešavanja koja su se desila na ekskurziji učenika navedene gimnazije u Italiji, a povodom prijava učenika da je bilo seksualnog uznemiravanja od strane profesora Dž.B, inače njihovog razrednog.

U daljem toku postupka tužilaštvo će u najkraćem roku preduzeti sve neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja šta se zapravo dogodilo, ispitaće se u svojstvu svedoka učenici i biće saslušan profesor, te će se eventualno preduzeti druge neophodne dokazne radnje i neophodne mere.

Da podsetimo, nakon informacije koja se pojavila u pojedinim medijima o nedoličnom ponašanju profesora Filološke gimnazije prema učenicama na ekskurziji, iz uprave te gimnazije za Danas kažu da je školi prijavljeno uznemiravanje, ali ne i sve što je navedeno u medijima.

„Preduzete su sve zakonom predviđene mere: pokrenut je disciplinski postupak i suspenzija. Došlo je do raskida radnog odnosa. Profesor više nije član kolektiva naše škole. Uprava škole je odmah obavestila sve nadležne institucije (Ministarstvo prosvete, Školsku upravu i MUP). Sa roditeljima je organizovan roditeljski sastanak“, naveli su u pisanom odgovoru redakciji Danasa iz Filološke gimnazije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari