Vlasnik i direktor fabrike dečje obuće „Obuća Pavle“ u Beloj Palanci Srđan Pavlović izjavio je za naš list da je ova fabrika u poslednja dva meseca najviše obuće izvezla na italijansko tržište i da je to prvi izvozni aranžman belopalanačke fabrike u ovu zemlju.


– Prva isporuka naše dečje obuće je u vrednosti od 100.000 evra, a očekujemo da ćemo ove godine 50 odsto naše proizvodnje izvoziti u Italiju. Ako znamo da je Italija lider u proizvodnji obuće, onda je veoma važno da osvojimo i to tržište što nam je dodatni stimulans da radimo još više i bolje – kaže Pavlović, dodajući da su prošle godine proizveli oko 100.000 pari obuće, a fabrika je prošle godine ostvarila izvoz od milion evra.

– Iako je prošla godina bila izuzetno teška, zadovoljni smo postignutim rezultatima. Fabrika je radila punim kapacitetom, radnici nisu išli na plaćena ili neplaćena odsustva – kaže Pavlović.

– Dečju obuću prodajemo u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, ali i u susednoj Bugarskoj, a sada i u Italiji. Intenzivno se borimo i protiv nelojalne konkurencije. Istina, kao i ostala privreda, imamo problema oko naplate potraživanja, ali sve u svemu nadamo se boljim danima – kaže Pavlović.

Fabrika zapošljava 140 radnika koji redovno primaju platu koja je iznad proseka nerazvijene opštine Bela Palanka. – Svi naši radnici prijavljeni su Fondu za penzijsko i zdravstveno osiguranje, a obezbeđen im je i prevoz od kuće do posla i nazad – kaže Pavlović.

„Obuća Pavle“ je na takozvanim lon poslovima angažovala i šest isturenih punktova u Knjaževcu, Vranju i Nišu. – U njima radi oko 120 radnika koji proizvode gornje delove obuće po našim narudžbinama i na osnovu ugovora o saradnji – kaže Pavlović.

Fabrika je osnovana pre 16 godina, dobitnik je brojnih nagrada u oblasti privrede. Iako posluje u jednoj od najnerazvijenijih opština u Srbiji, godinama pomaže različite humanitarne akcije, a posebno pomaže deci u opštini i Srbiji, pa je tako 2008. godine proglašena za društveno najodgovorniju firmu u kategoriji malih i srednjih preduzeća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari