PSG: Dok se Goranu Markoviću oduzima nacionalna penzija, Lav Pajkić uskače u Ministarstvo kulture 1foto FoNet/Božidar Petrović

Vladimir Pajić, narodni poslanik Pokreta slobodnih građana, kaže da je imenovanje Lava Pajkića za državnog sekretara u Ministarstvu kulture očekivano i katastrofalno.

„Lava Pajkića na ovu poziciju ne kandiduje to što ima formalno obrazovanje, već stranački propagandni staž koji je dokazivao sramoćenjem u emisiji Kontravizija, koja je služila za obračun sa opozicionim aktivistima i liderima. Pored toga on se istakao lažnim podacima koje je poturao u svojoj biografiji.“, navodi Pajić.

To je njegov kredo, dodaje, to su dometi novog ministra Nikole Selakovića i Lava Pajkića.

“Samo obična huškačka propaganda sa primesama radikalsko-klerikalnog populizma koja je oduvek ljudima uništavala živote zarad opstanka na vlasti. Ministarstvo kulture nastavlja da bude plen radikalnog čopora i dok se ljudima poput reditelja Gorana Markovica oduzima nacionalna penzija, Lav Pajkić uskače u Ministarstvo kulture”, ističe Pajić.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo kulture očekuju teški i veliki problemi koje ovi ljudi neće moći da reše.

“Pitanje malih plata u kulturi, uništavanja kulturnih dobara širom zemlje, uništavanje slobodnog stvaralaštva, zaboravljena strategija u kulturi, izostanak promocije naših najboljih stvaralaca van zemlje, sve su to preteške teme za nekog ko dolazi na funkciju sekretara samo po radikalsko-političkoj liniji. Da ne govorimo o razvoju naše kulture, sa radikalima u Ministarstvu na to može da se zaboravi.” zaključuje Pajić.

Pokret slobodnih građana smatra da Ministarstvo kulture ne sme biti propagandna agencija novoradikala i Srpske napredne stranke već stub razvoja, podrške i unapređenja naše kulture, saopštila je ova stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari