PSG: Komunalna milicija da pomogne građanima u Mišarskoj ulici gde se grade dve zgrade 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ)

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je danas od Komunalne milicije da izađe na teren i ustanovi sve neophodne činjenice u Mišarskoj ulici na Vračaru gde se grade dve zgrade koje utiču na kvalitet života ljudi koji tamo žive.

U saopštenju PSG navodi da je na tom prostoru raskopana kompletna ulica, da stanarima nestaje voda, dok investitor nema odgovarajuću dokumentaciju za takve radove, kao i da je veliko pitanje da li će ulica moći da se vrati u prvobitno stanje.

Kao najveći problem navadeno je nepostupanje Komunalne milicije koja bi trebalo da radi u interesu građana.

„Prema svedočenju stanara, došli su jednom na poziv i obustavili radove. Investitor je doneo papir nakon dva sata bez pečata i potpisa i nakon toga se Komunalna milicija više nije pojavljivala i pored više poziva koji su joj upućeni“, stoji u saopštenju.

PSG je upitao načelnika Komunalne milicije Nenada Lakića, u čijem interesu radi i da li zna da su građani Beograda njihovi poslodavci, te je zatražio da se ispune svi zahtevi stanara i obustave radovi dok investitor ne obezbedi neophodnu dokumentaciju.

„Pokret slobodnih građana će prilikom dolaska na vlast ispitati rad Komunalne milicije i istražiti sve eventualne mahinacije i zloupotrebe. Komunalna milicija mora da radi u interesu svih građana, a ne da štiti bahate investitore. Zbog takvog činjenja Beograd je danas nefunkcionalan grad bez zelenih površina i nedovoljno parking mesta. Vreme je da se urbanističkom nasilju stane na put“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari