PSG poziva ugledne urednike i novinare da se prijave na konkurs za izbor generalnog direktora RTV Vojvodine 1Foto:Logo

„Svi smo svesni kako se biraju Generalni direktori Javnih servisa u Srbiji i Vojvodini i kakav je profil idealnog kandidata za tu funkciju. Takođe smo svesni da ova vlast nije spremna da se odrekne slepih poslušnika na tim funkcijama, jer Javni servis shvataju, ne kao medij koji za svoj cilj ima objektivno informisanje javnosti, nego kao još jedan kanal za slanje političkih i populističkih mantri. Nije za njih RTV mesto dijaloga i slobode, već okupljalište istomišljenika i poslušnika. Nije to javni servis ustrojen po zakonu ove zemlje i pravilima novinarske struke, već pandan TV Pinku za manje ružičasto nastrojene gledaoce.“ rekla je Anna Oreg, predsednica Vojvođanskog odbora i narodna poslanica.

„Čini nam se uzaludnim, da apelujemo na iste one ljude koji su, po političkoj odluci, već jednom smenili ili oterali većinu dokazano stručnih novinara i urednika, kao i mladih kadrova koji su predstavljali pravu vrednost i budućnost Radio televizije Vojvodine, da se sada uzmu u pamet i da baš ovaj konkurs sprovedu u skladu sa zakonom i izaberu najboljeg kandidata koji će povratiti ugled ove medijske kuće.“ dodala je Anna Oreg.

„Umesto toga pozivamo one ugledne novinare i urednike, sve one koji su dokazali da u svom radu umeju da se drže pravila struke i slova zakona, sve one koji se ni po čemu ne uklapaju u idealni poslušnički profil Generalnog direktora javnog servisa Vojvodine, da se, uprkos svemu, prijave na konkurs i svojim kompetencijama, biografijama i programima doprinesu većoj konkurentnosti procesa, da svojim prisustvom otežaju i onemoguće da se pred očima zainteresovane javnosti dogodi još jedno brutalno poricanje realnosti, struke, ugleda i znanja u ime slepog političkog naloga.“ u ime Pokreta slobodnih građana Anna Oreg je pozvala na delovanje sve zainteresovane urednike i novinare.

„Građanima Vojvodine je jasno da će samo izbor stručnih i struci odgovornih ljudi, na ovakva i slična mesta, omogućiti da dobijemo Javni servis po meri dobrog i objektivnog informisanja. Neophodno je da na čelo RTV-a dođe čovek koji će znati i umeti da preokrene politiku ovog javnog servisa, tačnije da izbaci politički uticaj na protok informacija, da povrati ugled ove televizije i da prekine besmisleno zaduživanje koje je očigledno planski rađeno od strane ove vlasti kako bi se RTV potpuno uništio. Sigurni smo da će građani Vojvodine umeti da se izbore za takvog čoveka na čelu svog Javnog servisa.“ zaključila je Anna Oreg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari