PSG: Uhapsiti sve koji su raspirivali nacionalnu mržnju na utakmici Novi Pazar - Partizan 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) zatražio je da budu uhapšeni svi koji su na sinoćnoj utakmici fudbalera Novog Pazara i Partizana „raspirivali nacionalnu mržnju“.

Navodeći da je za to krivično delo propisana kazna zatvora od šest meseci do pet godina, iz PSG su ocenili danas da je „nemoguće da policija nije u stanju da identifikuje osobe koje su skandirale osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću i glorifikovale genocid u Srebrenici s jedne strane, odnosno skandirale zločincu Naseru Oriću s druge strane“.

„Ukoliko i ovaj slučaj ostane neprocesuiran jasno je da je sinoćni događaj predstava u režiji vlasti koju personifikuje prvi saradnik osuđenog ratnog huškača Vojislava Šešelja. Folklor najgore decenije u istoriji Srbije, koji je doveo do smrti više od 100.000 i raseljavanja više od dva miliona ljudi na području Jugoslavije, mora biti najstrože sankcionisan kako se ta dešavanja ne bi ponovila“, ocenili su iz Pokreta slobodnih građana.

Sinoćna utakmica u Novom Pazaru bila je prekinuta duže od 40 minuta zbog nacionalističkog skandiranja navijača Partizana.

Glavni sudija Miloš Milanović je u finišu prvog poluvremena prekinuo utakmicu jer su simpatizeri Partizana smešteni na istočnoj tribini klicali haškom osudjeniku Ratku Mladiću i uzvikivali parolu ,,nož, žica, Srebrenica“.

Pristalice gostiju to su učinili još nekoliko puta, da bi u 57. minutu usledio prekid duži od 40 minuta.

Susret je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima crno-belih.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.