Psi lutalice otežavaju rad „Zelenila“ 1Foto: Ana Milošević/danas

U toku su prolećni radovi na zelenim površinama u Užicu, koji teku uobičajeno, ali prema rečima nadležnih u „Zelenilu“ koje radi u okviru užičkog „Bioktoša“, ovih dana ih otežavaju psi lutalice.

-Ponovo radimo rekonstrukciju cvetnih površina koje su uništili kučići. Posadimo, oplevimo, okopamo cveće, a oni sve to unište. Prave nam velike probleme, na Trgu partizana ih ima najmanje deset“, kaže za Danas Gordana Filipović, rukovodilac „Zelenila“.

Osim što popravljaju i ponovo rade ono što psi unište, kao i obično u proleće, u toku je i zasejavanje i košenje travnjaka, plevljenje, okopavanje šiblja i sezonskog cveća.

Godinama unazad, kada počne orezivanje drveća, javljaju se i nezadovoljni građani, koji iznose stav da taj posao nije dobro urađen i da su grane oštećene.

Psi lutalice otežavaju rad „Zelenila“ 2
Foto: Ana Milošević/danas

-Lako je komentarisati, ali mi to moramo da radimo. Svi kažu da drvo nije orezano kako treba, a niko ne pominje da je ono tu bilo ranije, a da su saobraćajnice proširivane, kaže Gordana Filipović i ističe da „Zelenilo“ prima i pozive od građana koji se žale zbog stabla koja su sađena u neposrednoj blizini objekata.

-Žale se na nedostatak dnevne svetlosti, ali i zato što im grane udaraju u prozore ako duva jači vetar. Ta stabla se moraju držati pod kontrolom, objašnjava Filipović i ističe da je Užice do sada, za razliku od nekih drugih gradova, nije imalo incidente, u kojima je oštećena imovine građana.

Psi lutalice otežavaju rad „Zelenila“ 3
Foto: Ana Milošević/danas

Dok ne počne košenje javnih površina, koje se, osim po programu, radi i po posebnim nalozima, ova Radna jedinica JKP „Bioktoš“ radi na uklanjanju suvih stabala, koja su sklona padu na objekte ili saobraćajnice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari