Putevi Srbije: Kilometarske kolone na prilazima Horgošu i Kelebiji 1ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT (arhiva)

Na putevima koji vode ka graničnim prelazima Horgoš i Kelebija formirane su kolone vozila duge od četiri do pet kilometara, saopštilo je danas preduzeće Putevi Srbije.

Vozačima je iz tog preduzeća savetovan maksimalan oprez i da brzinu prilagode uslovima na putu.

Precizirano je da su kolone formirane na saobraćajnicama Subotica – Kelebija i petlja Horgoš – granični prelaz Horgoš.

U većem delu Srbije vozače danas očekuju otežani uslovi u saobraćaju i neophodan je oprez zbog snega, poledice, smanjene vidljivosti, ali i povećanog prometa vozila, naročito u poslepodnevnim i večernjim satima, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Na graničnim prelazima putnička vozila čekaju više sati na carinsku proceduru na izlazu iz zemlje, a prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na Horgošu zadržavanje je oko šest sati, na Kelebiji oko tri sata, na Bačkom Bregu oko 2,5 sata, na Batrovcima oko četiri, Šidu sat i po, a na Bezdanu oko dva sata.

Na autoputevima trenutno nema zastoja, ali se u toku dana očekuju usporen saobraćaj i zadržavanja u zonama stanica za naplatu putarine, i kako je najavljeno, svi naplatni kanali biće u funkciji bez pauza da se ne bi stvarali zastoji.

Prema izveštaju preduzeća Putevi Srbije nema neprohodnih deonica, ali su na snazi zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na brojnim putevima na teritoriji Valjeva, Šaca, Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Tutina i Sjenice, Kopaonika, Goča, Golije i Divčibara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari