RAB: Da se kolege upoznaju pre rasprave o medijskoj strategiji 1Foto: rabsrbija.com

Udruženje radio stanica RAB Srbija danas u saopštenju „poziva kolege da se tokom javne rasprave upoznaju s Nacrtom Strategije razvoja javnog informisanja do 2023. godine i eventualno daju predloge za njegovo poboljšanje“.

„Uvažene kolege koje su napustile radnu grupu, a čiji su do tada napisani predlozi, takođe, uvršteni u tekst Strategije“, ističe RAB Srbija, imaće priliku da „iznesu svoje mišljenje, te očekujemo produktivne javne rasprave“.

U saopštenju RAB Srbija navodi da je reprezentativno medijsko udruženje koje okuplja 128 radio stanica.

„Naš predstavnik u Radnom telu za izradu Medijske strategije je Maja Rakovic“, koja se „zalagala da ovaj krovni dokument unapredi medijske slobode, položaj novinara, poboljša profesionalne standarde u medijima, ali i omogući fer tržišnu utakmicu“, naglašava se u saopštenju.

Članovi RAB Srbija, a posebno kolege iz lokalnih radio stanica, koji su u najtežem položaju, dostavljali su predloge i sugestije Maji Rakovic za novu strategiju.

Očekujemo da će UNS, kao što je i najavljeno, učestvovati u javnoj raspravi u vezi s Medijskom strategijom i da će dati predloge za njeno unapređenje, ističe RAB Srbija.

Izrada potpuno nove strategije i s novom radnom grupom, što najavljuju pojedina udruženja, smatra RAB Srbija, „sasvim sigurno bi zadržala postojeće stanje u medijima, koje odgovara samo onima koji ni ne žele jaku medijsku scenu u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.