Ni iz trećeg pokušaja Crvena zvezda nije uspela da pobedi Javor, pa se tim iz Ivanjice može pohvaliti odličnim ovosezonskim skorom protiv Beograđana-dve pobede i remi. Ovaj učinak fudbaleri Javora zaokružili su juče kod kuće golom Račića i zahvaljujući ovom trijumfu i došli u situaciju da do kraja sezone prete Zvezdi oduzimanjem treće pozicije. Ambicija kluba sa Marakane za kraj sezone bilo je osvajanje drugog mesta, od tog cilja prošlog vikenda udaljila ih je Vojvodina, koja posle pobede nad Bantom beži Zvezdi četiri boda.

JAVOR – CRVENA ZVEZDA 1:0 (1:0)

STADION: U Ivanjici. GLEDALACA: 3.000. SUDIJA: Bojan Stojanović. STRELCI: Račić 8. ŽUTI KARTONI: Nikitović, Milović.

JAVOR: Supić, Vulićević, Đokić, Milović (od 63. Luković), Ignjatijević, Ajuru, Luković, Arsenijević, Nikitović, Simić (od 58. Trifunović), Račić.

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Tutorić, Pejčinović, Gvozdenović, Aval Isah, Milijaš, Blažić (od 61. Mrkela), Parker (od 81. Nikolić), Some, Kleo.

 

Sa velikim kadrovskim problemima se uoči gostovanja u Ivanjici suočio Zvezdin trener Čedomir Janevski. S obzirom na to da nije mogao da računa na čak sedmoricu igrača, na teren je poslao mešovit sastav u kojem su se posle dužeg vremena našli Some i Blažić, a prvi put Gvozdenović kojem su konačno stigli papiri neophodni za licencu. Nespretnu reakciju golmana gostiju Saše Stamenkovića dobro je iskoristio u 8. minutu Račić, kojem nije bilo teško da sa peterca pošalje loptu u mrežu. Zvezda je imala inicijativu, ali nije uspevala da probije zgusnustu odbranu domaćina, pa su skoro svi šutevi ka golu Supića bili sa distance.

Igra na sve ili ništa u nastavku donela je Crvenoj zvezdi ovo drugo. Istina, uspeli su crveno-beli da zatresu mrežu domaćina, ali je taj pogodak Parkera u 56. minutu sudija protumačio kao gol iz ofsajd pozicije. Javor se očekivano potpuno povukao, što je dodatno otežalo Zvezdinu ambiciju da stigne makar do izjednačenja. Šuteve Blažića i Somea spremno je dočekao golman Supić pa je Crvena zvezda bila primorana da Jagodinu napusti praznih šaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari