Rade Šerbedžija: Stranac u svemiru

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Radeta Šerbedžiju sam prvi put, još kao dečak, gledao u seriji, U registraturi i osetio naklonost k njegovoj glumačkoj pojavi. Sve što je sledilo, potvrđivalo je utisak. A vrisak glume pružio je s Draganom Nikolićem u filmu, Banović Strahinja Vatroslava Mimice. To se ne zaboravlja. Ranije nisam znao koji glumac je koje nacionalnosti, da li je Hrvat, Srbin, niti mi je to ikad, išta značilo, a tako je i danas. Tek po narečju koje mi, inače, nije smetalo, štaviše (Alan Ford). Slično je i s muzičarima, sportistima, književnicima. Ostavite ljude da žive i rade jer to što rade, vredi. Kakve veze ima njihov stav o vrsti piva ili žena koje vole ?
    Ono što, već četvrt veka rade političari, secikese i njima slični bilo je i biće bezvredno i štetno. Njihov jedini posao je da imaju stav koji, inače, nemaju jer da su ga imali ne bi bili to što jesu. Da li članovi SK, pa onda ovi ili oni. Ili su pak imali dede partizane, četnike i ustaše Menjali su ga svi do jednog od Slovenije do Makedonije, po potrebi. Najčešće zbog kinte i frustracije. Menjaju ga danas, a menjaće i sutra. Umetnik pak stvara i ono što je stvorio gleda se, čita i sluša. Nešto je čak otišlo kao ljudski zapis u kosmos. A u vaseljenu, uveren sam, nikada neće otići govor političara.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.